U trendu

Šta žene nikada neće razumeti (2)

S obzirom na to koliko žene vole da razgovaraju međusobno, one će uvek za muškarca (svog ili tuđeg) misliti da nema kulturu vođenja dijaloga. Pošto mi uvek mislimo da smo u pravu, najčešće ćemo joj reći: „E, nemaš pojma“, „Nemoj sad da histerišeš“, „Ne moraš da vičeš“, „Da nemaš možda menstruaciju?“ To su stvari zbog kojih one jednostavno polude jer ih ne shvataju. Zapravo, možda im sve izgovoreno i ne bi toliko smetalo kada bismo bili malo suptilniji. Kod žena su uvek u pitanju nijanse. Umesto „nemaš pojma“ više će joj prijati „mislim da nisi u pravu“, umesto „nemoj da histerišeš“ voleće „možda prenagljuješ sa reakcijom“, umesto „da li si možda dobila“ neće joj smetati da čuje šalu na račun „prijateljice koja je posećuje svakog meseca“.

Drugi problem sa ženama jeste taj što su one najčešće tehnički sasvim neobrazovane. Zbog toga neće biti retka situacija da vi vičete unezvereno: „Ne diraj to!“ dok se u velikoj opasnosti nalaze vaši: računari, novi muzički stubovi ili diskovi koji su uredno poređani po abecednom redu. Ona jednostavno ne može da razume da je tim stvarima potreban stručni pristup – vaš, a ne njen. Pored toga, žene se uvek predugo zadrže kada otvore frižider u stanu svog dragog; ne zato što je pun pa ne znaju šta pre da izaberu – ono što ona zatekne unutra kada je obasja svetlost muškog frižidera prosto je parališe. Na gornjoj polici su dve flaše piva, čaša senfa, jogurt i konzerva tunjevine.

Nešto što će uvek intrigirati žene, ili bar dok bude postojao telefon, jeste zbog čega muškarci ne vole da razmenjuju nežnosti preko žice. Ne pada im na pamet da ste možda na poslu okruženi kolegama. Vrlo retko imaju razumevanja za to – zašto te vaše kolege jednostavno ne nestanu dok vi razgovarate sa njom? Još veću misteriju, a s vremenom i opasan problem, predstavljaće činjenica da čak ni kada ste sami kod kuće, ne možete da se osmelite i kažete joj nešto nežno. Zaboga, ona je žensko, njoj stalno treba ponavljati da je voljena! Nju nimalo ne interesuje to što vi kao muškarac ne volite da pričate o sentimentalijama. Vi ste biće koja ona može voleti, ali da li vas može u potpunosti razumeti? Nije da ne može – neće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.