Što kraće, to bolje (2)

Ukoliko prvi put zovete devojku koja vam se dopada, nikada joj nemojte ostavljati poruku u slučaju da ona ne podigne slušalicu. U redu, vaš prvi pokušaj da je dobijete (bar preko telefonske linije) piše se kao propao, jer se umesto nje javila njena telefonska sekretarica. Mirno spustite slušalicu i ne ostavljajte nikakvog glasa iza sebe. Pozovite je malo kasnije ili, još bolje, zovite je sutra ili prekosutra. Ovoga puta, u slučaju da se ponovo uključi sekretarica, ostavite poruku, ali sačekajte da se ona vama prva javi, kako ne biste ostavili utisak očajnika koji s nestrpljenjem očekuje njen poziv. To je jedina ispravna stvar koju treba učiniti u takvoj prilici i ujedno jedini način da vidite da li je ona uopšte zainteresovana za vas. Ukoliko jeste, nema sumnje da će se javiti. Ako nije, onda znate šta vam valja činiti – obrišite njen broj iz imenika ili je zaboravite što je brže moguće.

Kada odlučite da je pozovete prvi put, izbegavajte pozive u toku radnog vremena, kako ni sebe ni nju ne biste doveli u neprijatnu situaciju. Vaš razgovor će biti daleko opušteniji ako je budete pozvali onda kada se bude vratila kući. Još nešto, ukoliko želite da organizujete izlazak u toku vikenda, zovite je najkasnije do srede. Takođe, veoma su nepopularni pozivi u poslednji čas, tj. u petak ili subotu uveče – oni otkrivaju vaš očaj jer su vam propali svi dogovori za provod. Budite ubeđeni da ona neće verovati da je zovete samo zbog toga što ste od svih ljudi poželeli da čujete baš nju.

Na kraju, još nešto o porukama. Ako ste već prinuđeni da joj ostavite poruku, neka ona bude što kraća. Svaka poruka koju ostavljate na automatskoj sekretarici može se bezbroj puta preslušati i analizirati. Stoga ne ostavljajte duge, nerazumljive i zbunjujuće poruke. Uvek budite kratki i jasni, predstavite se, recite šta želite i ostavite samo jedan broj telefona na koji vas ona kasnije može pozvati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.