Strast ili porok

Kockanje je jedna od čestih muških strasti, ili – ako pitate žene – kockanje je jedan od gadnijih muških poroka. U svakom slučaju, za one koji su ljubitelji kockarska atmosfera je raj na zemlji u koji se svesno ulazi sa puno rizika zbog mogućeg gubitka. Kockarnice, kladionice, automat klubovi ili privatne partije – važno je da igra traje i da ima uloga.

Poker je jedna od najčešćih kockarskih igara. Može se igrati na različite načine. Za pokerskim stolom u velikoj sali neke kockarnice možete igrati čak i protiv krupijea. U mnogim kazinima postoje i specijalne sale za poker, gde se kartaroši ne nadmeću sa kazinom već jedan protiv drugog. Ako želite da pobedite u pokeru, morate ostati bistre glave; zato izbegavajte da se kockate pijani ili mamurni. Uvek posmatrajte svog protivnika, jer najnestrpljiviji među njima može imati najjaču kombinaciju. Poker je snažna psihološka igra, što znači da ne morate da igrate posle svake podele karata – nije sramota zaustaviti se i reći „dalje“.

Naravno, pravi kockari jesu samo oni koji uvek dobijaju, a njih je veoma malo. Igru treba prekinuti kada dobitak počne da raste. Ipak, to je teško, jer nesrećnike koji uleću u zamke igre niko ne može da zaštiti pošto ne znaju da stanu. Postoje još neka pravila. Zna se ko, gde, kolikim novcem i kako može da igra. Znaju se dobre i loše strane. Ne pale trikovi kao onaj s ogledalcetom na dlanu podešenim tako da onaj koji deli vidi svaku kartu.

Ukoliko se opredelite za rulet, nikada ne stavljajte žetone na sve brojeve uzastopce u nadi da ćete pogoditi onaj pravi. Ako stavljate žetone samo na crna ili crvena polja, ne računajte da imate podjednake izglede za dobitak pošto postojanje nule smanjuje te izglede. Pratite ruku krupijea. Krupije koji iz dana u dan okreće rulet istom snagom i brzinom na kraju stiče svoj individualni stil i neretko izbacuje iste brojeve jedan za drugim. Probajte to da iskoristite.

Još nešto za kraj: kada ustanete od stola, ne zaboravite da razmenite žetone za keš!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.