U trendu

Stres tester

Auto vam se pokvario, hotel je prebukiran, a vaš odmor je loše počeo. Saznali ste da je neki kolega bacio oko na vaše radno mesto. Za dva dana treba da završite neki posao, a vi ste još na početku. Kako rešavate sve te probleme koji se u nekom trenutku mogu pojaviti pred vama? Razumljivo je da niko ne voli da radi pod pritiskom, ali ako već dobijete neki zadatak koji treba obaviti u što kraćem roku, zbog čega vam se remete svi pređašnji planovi, potrudite se da se ne parališete.

Besmisleno je dovoditi se u situaciju da od silne brige niste u stanju da zaspite i odmorite se u vremenu koje je predviđeno za to. Nemojte da vas muči to što postoje oni koji su brži i efikasniji od vas; priznajte im njihove sposobnosti, a vi se zadovoljite time što svoje poslove obavljate sporije, ali jednako savesno i temeljno. Da biste izbegli rad pod pritiskom, potrebno je da imate dobro razrađenu taktiku, koja ne podrazumeva odustajanje kao rešenje problema, jer će poslovne šanse u tom slučaju prolaziti mimo vas. Da vas neko pita, prednost biste uvek dali mirnom životu, ali treba biti svestan toga da život nije uvek onakav kakav bismo želeli da bude. Vanrednih situacija ima koliko god želimo!

Ukoliko ste stabilna ličnost svesna svojih sposobnosti, onda ćete umeti da se izborite sa svim problemima i povremenim emotivnim krizama. Kada jednom prihvatite neki izazov, važno je samo da verujete u pozitivan ishod. U skladu s tim treba da činite sve kako biste ostvarili željeni cilj. Čuvajte dinamičnu i borbenu osobu u sebi. Svaki izazov koji se pojavi pred vama idealna je prilika da prevaziđete samog sebe stavljajući se na ispit izdržljivosti. Umesto da upadate u paniku kada se pred vama pojavi teška situacija, nagli priliv adrenalina iskoristite da izoštrite svoj um kako bi on besprekorno funkcionisao onda kada vam je najpotrebniji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)