Sva lica ženske ljubomore

Ženska ljubomora nije isto što i muška. Dok mi muškarci ne smemo sebi da dozvolimo da budemo ljubomorni na njene kolege, bivše frajere i prijatelje, žene često daju sebi to pravo. Koje opasnosti one vide u našim bivšim devojkama, prijateljicama ili zgodnim koleginicama s posla? Možda je bolje postaviti pitanje – koje ne vide!

Stalno je prisutna opasnost da će biti istisnute. Još uvek nije dokazano zbog čega je tako, ali žene zaista misle da kada ugledamo svoju bivšu, zažalimo što smo se razišli s njom. Istina, i muškarci umeju da pate, ali ne onako kako to žene misle. Prvo patimo jer se osećamo izdanim, onda nam proradi ego, a na kraju nam nedostaje seks. Šta ćete, to je tako. A kad bi one to znale, znale bi i da smo zadovoljni vezama u kojima smo trenutno, pod uslovom da volite onu s kojom ste.

Ukoliko to još niste uradili, sklonite iz svoje blizine i daljine sve stvari koje bi mogle da vas podsećaju na bivše ljubavi. Sklonite albume sa slikama, izbrišite njene fajlove iz kompjutera i njen broj iz svog mobilnog. Sada više niste s tom bivšom, sada ste sa sadašnjom devojkom, i treba da se ponašate u skladu s tim. Možda će zvučati ružno, ali kada na ulici naletite na neku od svojih bivših, ne žurite da se pozdravite s njom kao da ste jedva čekali da je ponovo vidite. A ako ipak rešite da je pozdravite, zagrlite svoju sadašnju dragu i time bivšoj stavite do znanja šta je propustila.

Mogu žene da pričaju šta god žele, ali njima nije pravo što muškarci tu i tamo imaju prijateljicu s kojom povremeno odlaze na kafu i s kojom mogu da pričaju o svemu i svačemu. Po ženama, muškarci treba da imaju muške prijatelje, ali ne i drugarice, mada ona sebi može da dozvoli i ponekog druga.

Tu treba napraviti malo reda. Prijateljska veza između muškarca i žene jeste moguća, ali je nekako uvek na ivici da se pretvori u nešto drugo. Takve bubice treba isterati svojoj dragoj iz glave, i to što pre, inače će ljubomora doći glave vašoj vezi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.