Svi naši neprijatelji

Odnos muškarca prema onome što se smatra lepim poslednjih godina se znatno izmenio. Bez stida i bojazni da ćemo biti pogrešno protumačeni i da ćemo izgubiti na svojoj muškosti, sve više vremena i novca ulažemo u svoju negu. Više nije nikakva tajna da je negovan, mladalački i zdrav izgled jedna od važnih odskočnih dasaka u karijeri.

Sve je više muškaraca koji zastupaju mišljenje da osobe na visokim položajima u profesionalnoj hijerarhiji, pored znanja i sposobnosti, treba da gaje imidž negovanog muškarca koji u svom izgledu ništa ne prepušta slučaju. O tome da smo prihvatili ovaj trend i da razna sredstva za negu kože nisu više samo ženska privilegija govori prodaja kozmetičkih preparata za muškarce, koja iz godine u godinu vrtoglavo raste.

Da bi koža muškog lica što duže ostala bez tragova vremena, neophodno je voditi računa o njoj. S godinama na čelu i između nosa i usana pojavljuju se bore. Istina, ovaj proces je kod muškaraca mnogo sporiji nego kod žena, ali se svejedno događa. Zahvaljujući svakodnevnom brijanju, koje ima efekat blagog pilinga, naša koža se neprestano obnavlja. Imajte na umu da posle svakog brijanja na svoje lice morate naneti neki hranljivi proizvod. On će štititi površinski sloj i poboljšati aktivnost vaše kože. Međutim, bore nisu jedini neprijatelji muškog lica. Muškarcima se, kao i ženama, takođe dešava da se probude sa kesicama ispod očiju. Ne treba dozvoliti da vam oni postanu zaštitni znak. Za prvu pomoć tu su uvek obloge od kamilice ili nane, koje u rekordnom vremenu otklanjaju otečenost.

Trudite se i da svoju kožu ne izlažete naglim promenama temperature i obavezno je štitite nekom kremom za lice na bazi vitamina C, koji se pokazuje kao veoma efikasan u sprečavanju ispucalosti kože.

Jedini način da se suprotstavite nadolazećim godinama jeste taj da povedete brigu o sebi i svom telu. Telo ne zaboravite – ono podrazumeva i kožu lica, a ne samo mišiće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.