U trendu

Tajna savršene brade

Šta žene najviše privlači kod muškarca? Bicepsi, tricepsi, pun novčanik i brza kola? Ne! Čistoća, urednost i negovan izgled uvek će privući žensku pažnju, a sve ostalo dolazi tek kasnije. Negovan izgled, naravno, podrazumeva, pored brige o svom telu, i redovno brijanje brade. Da biste imali savršeno urednu bradu, morate odvojiti dovoljno vremena za negu lica. Uvek se brijte ujutru, posle tuširanja, pošto je tada koža lica najopuštenija, a brada mekša. To će vam znatno olakšati brijanje. Da bi brijač bolje klizio niz kožu, da ne bi zapinjao i pravio neugodne posekotine, radije koristite gel ili kremu za brijanje, a izbegavajte penu i sapun.
Nemojte štedeti na kvalitetu brijača koji koristite i, po mogućstvu, koristite onaj koji ima dve ili tri oštrice. Možda je to malo veći izdatak, ali kada je vaše lice u pitanju, ne smete biti štedljivi. Kada dođe red na ispiranje brijača, obavezno koristite vruću vodu. Brijač ispirajte posle svakog poteza koji povučete, kako biste pojačali njegovu efikasnost i smanjili rizik od oštećenja kože. Kratki i precizni potezi najsigurnije su rešenje.
Imajte stalno na umu da je za mali muški ritual brijanja potrebno dovoljno vremena. Nikada se nemojte brijati na brzinu, dok žurite u grad ili na posao! Usput, kožu uvek obrijte dva puta. Prvog puta prelazite sečivom u smeru rasta dlake, a zatim, pošto ponovo stavite gel ili kremu, još jednom pređite brijačem u suprotnom smeru. Tako će vaše lice postati sasvim glatko. Posle svakog brijanja, dobro isperite i obrišite lice kako ne bi ostali tragovi gela ili kreme koju ste koristili. Zatim nanesite losion ili kremu sa smirujućim dejstvom. Na kraju, ukoliko ne spadate u kategoriju muškaraca sa "brzorastućom bradom", bradu treba brijati svakog drugog ili trećeg dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)