Teret seksualnog uspeha (2)

Može se reći da je svaki muškarac u svom životu sreo neku vrstu žene predatora, ali nisu samo one krive za osećaj nelagodnosti, krivi smo i mi. Seksualni užitak više od ičega zavisi od našeg raspoloženja. Tajna dobrog seksa krije se u ponašanju, istančanim osećanjima i znanju. Nabildovano privlačno telo kojim se služite kao mamcem za žene nije ništa više od toga – samo jedan običan mamac. Za seksualnu sigurnost potrebno je mnogo više od toga.

Sve strahove treba što pre odstraniti kako vam ne bi zagorčali sva buduća seksualna zadovoljstva, baš kao i verovanja da je seksualni život drugih muškaraca bajka kakva se vama nikada ne može dogoditi. Znate već da postoji veliki broj muškaraca koji se hvale svojim seksualnim uspesima iako oni postoje samo u njihovoj mašti. Glupo je da patite zbog tuđih izmišljotina.

Za seks je svakako potrebno mnogo više od gole tehničke uspešnosti. Naravno, ima muškaraca koji su spremni da uključe šarm i prirede dobar šou sasvim mehanički, sa skoro svakom ženom koja im se nađe na putu. To su legendarni Don Žuan tipovi, ali postavite sebi pitanje koliko su oni zaista srećni? Ako muškarac svake noći vodi ljubav s novom ženom, ne nameće li to zaključak da taj momak nije doživeo ništa vredno, jer bi u suprotnom ponovo poželeo istu ženu. Nije cilj da seks iskoristite kao sredstvo za prevladavanje sumnje u vlastitu muškost.

Tek kada odbacite teret predrasuda, dolazi vreme da započnete s pretvaranjem sebe u senzualnog muškarca. Telesne vežbe su dobar početak i osnova bez koje se ne može. One će vam pomoći da budete izdržljiviji, elastičniji i razgibani pre nego što krenete u seksualna osvajanja. Kada pripremite telo, na redu je duh, što podrazumeva odbacivanje verovanja da je na muškarcu sav teret seksualnog uspeha. Svrha seksa nije da se pokažete boljim ili najboljim nego da uživate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.