Teškoće ozbiljne veze

U poslednje vreme sve je više priče o tome kako je teško biti u ozbiljnoj vezi, ali ne zato što je nemoguće započeti vezu nego zato što za održavanje i čuvanje jedne veze treba mnogo napora. Ukoliko se sa svojom devojkom sve ređe viđate preko dana, imate sve razloge da budete zabrinuti. Činjenica da nemate dovoljno vremena siguran je znak da veza može da upadne u krizu. Šta vam vredi ako ste fenomenalno uspešni u poslu kojim se bavite ako ste još fenomenalnije neuspešni u muško-ženskim odnosima? Postavlja se pitanje kada se kod svakoga od nas javlja taj prelomni momenat u životu u kojem nam sopstveni prazan krevet postaje draži od seksa.

Rešenje problema moglo bi da bude nemanje stalne veze. Umesto toga, pribavite sebi vikend ljubavnicu koja radi isto koliko i vi i koja zapravo nema vremena za ozbiljnu vezu baš kao ni vi. Posmatrano iz tog ugla, vi ste idealan par. Viđajte se petkom uveče i subotom pre svitanja, kad se oboje vratite iz provoda. Ne pričate mnogo, ne znate gotovo ništa jedno o drugom, a i ne želite da saznate. Možda ćete se odlično slagati. U toku nedelje razmenite poneki SMS, i to je to. Dobijate jednu ozbiljnu vikend vezu (jer ne menjate partnerke) i izbegavate očajničke pokušaje da nešto ulovite preko vikenda. Novo životno pravilo broj jedan je: nema emotivnog investiranja, jer je ta glupava vrsta ljudskosti još odavno prevaziđena.

Važno je da niko ne bude nesrećan. Živite upravo onako kako želite i uživajte u tome. Ako je „soliranje“ oblik života u kojem najviše uživate, nema nijednog razloga da budete zabrinuti što vam ne polazi za rukom da oformite čvrstu i sigurnu emotivnu vezu koja će trajati. Umesto za „vezivanje“, valjalo bi glasati za trajno „razvezivanje“ kod oba pola – muškarci uživaju u tome, a kako izgleda, i žene se sve više prepuštaju tom modelu življenja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.