Tiranka

Svakom muškarcu može se dogoditi da se zaljubi u ženu koja je po svim svojim karakteristikama, pa tako i odnosu prema svom partneru – tiranka. Kako se manifestuje takvo ponašanje? Vrlo je uočljivo. Ona je najdraže stvorenje na svetu – ali samo kada ste nasamo. Čim joj se ukaže prilika, što podrazumeva prisustvo još neke osobe pored vas dvoje, menjaju joj se glas i držanje i ona počinje da se ponaša kao da ste vi potpuno nesposobni, detinjasti ili nezreli i, u najgorem slučaju, glupi i neduhoviti.
Živcira je šta god da uradite, podiže glas za svaku sitnicu i ponaša se kao prepotentna šefica koju ne slušaju neuki potčinjeni. Takvo ponašanje sigurno će vas dovesti u dilemu: da li je ona istinski prepotentna ili je samo iskompleksirana, pa na nekoga mora da se izviče, a taj neko ste obično vi jer ste sa njom u vezi i najčešće ste joj „pri ruci“.
U oba slučaja dilema zapravo ne postoji. Oba tipa žene povezuje ista vrsta arogancije i egocentrizma, sa tom razlikom što se prepotentna šefica uvek ponaša isto, a iskompleksirana gospođica oseti potrebu za iživljavanjem samo kada zna da joj nećete uzvratiti i pružiti dostojanstven muški otpor.
Prvu ćete verovatno odbaciti i pre nego što bi se mogla roditi ljubav, ali vam se zato veoma lako može dogoditi da se upletete u mrežu koju je isplela ova druga. Od tog trenutka neće više biti važno kako se to dogodilo, jer ne vredi razmišljati o tome šta bi bilo kad bi bilo (čuvena šbb. kbb. skraćenica), nego se treba usredsrediti na izlazak iz veze koja vas zamara, ubija vaše samopouzdanje i opterećuje vas. Problem može da bude činjenica da je volite uprkos njenom ponašanju, a svesni ste da durenje, prigovori i drugi vidovi protesta neće promeniti njen stav.
Najbolje rešenje će biti da nastojite da promenite sebe – tako što ćete na njene „ispade“ reagovati sa smeškom. Kada vidi da se ne trzate na provokacije i kada shvati da ne može više tako lako da vas povredi, možda slatkorečivost više neće ostavljati iza četiri zida. Psihološka igra u koju upadate ako se nađete u vezi sa tirankom može biti previše iscrpljujuća, ma koliko bio snažan vaš mentalni sklop. Dobro razmislite koliko vam je to uopšte potrebno. S obzirom na broj slobodnih žena oko vas, možda je najbolje rešenje da je jednostavno ostavite i potražite utočište kod neke druge devojke koja će vas oduševiti svojom jednostavnošću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.