U trendu

Ubice strasti

Na neki sumoran, pesimističan način ponekad verujemo da je bolje ne voleti uopšte nego voleti i izgubiti. Videti vatreni zaljubljeni par koji nekada nije mogao da se uzdrži od uzajamnog dodirivanja kako je oronuo i ohladio se ili završio u jalovim pustinjama u kojima se ljubavne priče ponekad okončavaju zaista može da bude užasno.

To je kao školska lekcija o umiranju: sva živa bića osuđena su na smrt. Seks dolazi i odlazi, i zbog toga ne vredi paničiti i kažnjavati sebe ili partnerku. Činjenica je da svakoj vezi i njenom seksualnom intenzitetu pre ili kasnije zaprete četiri jačaha apokalipse: planiranje seksa, različite seksualne potrebe, nedostatak samopouzdanja i predobro poznavanje (to jest, kolotečina o kojoj se konstantno govori).

Kada je reč o planiranju, to je boljka koja uglavnom napada parove s decom. Da bi uopšte došlo do seksa, oni moraju da vrebaju prilike, i ako se ukaže da su jednu noć sami u stanu bez dece, onda, do đavola, mora da bude seksa! Međutim, ništa ne ubija žudnju za seksom toliko efikasno kao zahtev da seksa mora da bude. Druga muka koja napada parove jesu različita htenja. Znate tu priču. Ona želi više maženja, vi želite više penetracije. Nažalost, to se često ispoljava kao borba moći, što sigurno ne deluje inspirativno ni na nju ni na njega. Jedino rešenje za ovakvu situaciju taktičkog je tipa i glasi – kombinujte i rizikujte. Druge nema.

Seks u stvarnom životu nije kao seks na filmu, ali to često bude standard po kojem se ravnamo. Nije nam to baš mudro, al’ šta je tu je. I ako osetimo da ne možemo da ispunimo tu usku definiciju, može se dogoditi da osetimo napad nervoze. Šta sledi nakon toga? Hajde da se zadržimo na onome „uništi se zabava“. Ako je potrebno, seksualne odnose treba ukinuti na mesec dana. Mi ponekad seks vidimo kao krajnji cilj. U redu, ako nema krajnjeg cilja, nema ni trke. A to znači da je potrebno da se usredsredimo na to da se partneri međusobno uzbude. I to samo iz zabave. Bez ostatka. To treba shvatiti kao izazov. Žudnja će se ili spontano rasplamsati ili je jednostavno neće biti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.