Učinite prvi korak (2)

Pri svakom pomirenju trudite se da odaberete reči po meri. Postupite „šmekerski“ i uspostavite dijalog postepeno prekidajući tišinu. Dovoljna je neka nežna fraza ili šaljiva doskočica koja će probiti led. Pazite da pri tom ne uletite u zamku međusobnih optužbi; ne dozvolite joj da vas isprovocira. Trudite se da opraštate, ali imajte na umu da ne treba zaboravljati.

Glupo je izbrisati iz sećanja ono što se desilo. Razumno preispitivanje uzroka svađe može vam pomoći da shvatite gde grešite i šta u stvari želite. Važno je da znate da su rasprava i svađa sastavni deo jedne veze. Stoga obavezno izbegavajte lažna obećanja. Izbegavajte da posle pomirenja i uspostavljanja ljubavne idile uradite bilo šta ako niste apsolutno sigurni u svoje odluke. Ako često kasnite i jasno vam je da to ne možete da promenite, ne obećavajte da se to više neće ponoviti – svako vaše sledeće kašnjenje imaće mnogo veću težinu, ona će vas podsetiti na to što ste obećali i eto svađe… Bolje smislite nešto duhovito kako biste je zasmejali i kako bi što pre zaboravila na trenutke čekanja. Postepeno će se navići na vaše mane i prihvatiti vas takvog kakav ste. Zapamtite, ako ste se izvinili zbog aktuelne svađe, niste i za sve buduće. Uostalom, ko zna šta će vas još snaći. Apsurdno je da obećavate nešto što ne zavisi samo od vas.

Opšte je poznato da se parovi koji se ne svađaju ili koji ćutke prelaze preko problema postepeno udaljavaju. Nezadovoljstvo koje tinja može s vremenom da preraste u jaku i neizdržljivu netrpeljivost, pa i u mržnju. Poslednja stvar koja vam u životu treba je to da imate jednu ostrašćenu ženu koja ne može da vas vidi očima i koja će prelaziti na drugu stranu ulice kada vas slučajno sretne. Jedno jednostavno „izvini“ u pravom trenutku omogućiće vam da takve stvari permanento eliminišete iz svog ljubavnog života.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.