Umerenost u vezi

Istina je da nema lepšeg osećaja od zaljubljenosti i uživanja u skladnoj vezi. Međutim, baš tada, u najvećoj ljubavi, mora se naći mera kako ne biste otišli u neprijatnu drugu krajnost. Koliko god da je volite, ako u vezi ne budete mogli da ostanete svoji, brzo će nestati strasti s početka.

Prvi znak takvog ponašanja je kada uhvatite sebe kako konstatujete da vas dvoje baš mnogo volite iste stvari. Ulaskom u jednu ozbiljnu vezu vaše želje ne nestaju, vi ne morate da radite, mislite i želite isto što i ona – to ionako nikada ne očuva ljubav. Jeste logično da u vezama jedna osoba bude ta koja vodi glavnu reč, ali nije logično da druga osoba kopira tuđe reakcije gubeći na taj način svoju ličnost. Normalno je da postoji sličnost, ali ne opsesivna. U ozbiljnoj vezi partneri se uvek dopunjuju međusobno.

Ukoliko primetite ovakve simptome kod sebe, nemojte oklevati – reagujte na vreme. Ako mislite da je vaša izabranica baš prava žena za vas, onda se na pravi način i izborite za tu ljubav. Pasivnim ponašanjem i stalnim odobravanjem postajete nezanimljivi i neprivlačni. Ako nastavite da joj povlađujete, biće sve manje izgleda da ponovo razbudite staru strast. Problematične veze u kojima dolazi do gubitka sopstvene ličnosti nastaju zbog nedovoljne količine sigurnosti u svoje postupke i odluke koje donosite. Da li je stvarno volite ili se samo plašite da ne ostanete sami ukoliko vas ona bude napustila?

U redu je ako je želite pored sebe, ali to ne znači da je morate imati u svojoj blizini 24 sata. Provedite neki dan bez nje, sami ili u društvu prijatelja. Još bi vam samo to trebalo da zapostavite druženja zbog veze s dominantnijom devojkom!

Treba imati stav i dovesti određene stvari u red. Nije dobro kada zbog velike ljubavi u potpunosti zaboravite na sebe, na one koji su vam pre nastanka te ljubavi bili dragi i bliski. U tom slučaju život vam može postati monoton, a takva osećanja sigurno ćete preneti na vezu zbog koje ste sve i žrtvovali.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.