Uskladite noćni život

Bilo da ste vi obožavatelj ludog noćnog provoda, a ona više kućni tip, ili obrnuto, drastične razlike ove vrste mogu da vam smetaju da ostvarite maksimalno zadovoljavajuću vezu. Takve situacije nisu retke. Ljude često privlače osobe koje su što se tiče društvenosti potpuno drugačije od njih, ali ako to počne da narušava kvalitet vaše veze, morate da se pomirite s tim da je vreme za izmirivanje razlika među vama. Koje je najbolje uputstvo za prepravku?

Iako je vaša devojka od onih „dobrih devojaka“, možda ne shvata da se vi osećate neprijatno na njenim žurkama ili da su vam smrtno dosadni filmski maratoni svakog vikenda. Zato sve treba što pre razjasniti. To što vi nešto ne želite da radite u datom trenutku, ili to što vi nešto uopšte ne volite da radite uopšte ne mora da znači da je ne volite. Nije loše da se partneri s vremena na vreme podsete da nekada nisu non-stop sedeli kod kuće. Otvaranje pitanja kada je jedno od njih zaboravilo koliko su ranije voleli da se zabavljaju jedno je od ključnih za dalji uspeh veze. Ipak, veoma je važno da u takvim razgovorima nepristajanje na jedan način, jedan stil vođenja života, ne bude shvaćen kao odbacivanje. Uvek treba pohvaliti i onu stranu koja se tiče činjenice da večeri najčešće provodite sami jer se tako imate samo za sebe. S druge strane, nipošto nije dobro praviti kompromis kako bi se ona strana koja manje izlazi izvodila u grad i pokazivala prijateljima.

Nije loše ni nagoditi se. Recimo, u zamenu za celonoćni provod i izlazak i izlazak preko dana u kafić sa živom muzikom pristaje se na gledanje ciklusa horor filmova i kinesku klopu za poneti. Možda vam ta situacija „uradiću ovo ako ti uradiš ono“ u početku deluje bez veze, ali treba sagledati praktičnu stranu koja ima izvesnu duhovitost. Pošto se unapred napravi dogovor, partneri su spremniji da se pridruže zabavi koju ne vole, oboje podjednakom merom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.