Uspešni i zadovoljni

Pošto na poslu provodite najveći deo svog vremena, vrlo je važno da tamo stvorite atmosferu koja će vas ispunjavati zadovoljstvom, koja će vas smirivati u stresnim poslovnim situacijama. Na poslu treba da se osećate srećno i da tako omogućite sebi da budete što uspešniji. U izboru okolnosti koje vam mogu pomoći da to ostvarite trebalo bi da budete na prvom mestu praktični.
Potrudite se da svoj radni sto dekorišete nekim zanimljivim detaljima i sitnicama koje će vas motivisati da što bolje i uspešnije odradite sve svoje poslovne zadatke. Ti detalji ne moraju da budu slike vaše porodice ili nešto što je u toj meri intimno, ali je potrebno da imate nešto što će u vašim mislima stvarati osećaj oaze u toj poslovnoj ludnici. Ukoliko u vašoj poslovnoj sredini nema većih trzavica (mada je to gotovo nemoguće u savremenim okolnostima), imate mnogo razloga za zadovoljstvo. Tada vam preostaje samo da se bacite na posao punom snagom. Međutim, ako nemate baš najbolju komunikaciju s kolegama, pokušajte na sve načine da ojačate duh timskog rada, prvo kod sebe, a onda i kod drugih.
Nemojte dozvoliti da vas zarobi određena uloga. Ukoliko vam je obavljanje ustaljenih poslova dosadilo, upoznajte i druge faze rada, čak i one koje se ne tiču direktno vas. Nije loše da uvek budete u svim poslovnim tokovima; ne samo da ćete osećati veće zadovoljstvo dok radite već ćete sigurno dobiti i neke nove ideje koje će se dopasti vašem pretpostavljenom.
Budite kooperativni – obavezno pomozite kolegama ukoliko vam se obrate za savet ili za neku uslugu. To ne znači da ćete postati dobar prijatelj s njima, ali će vas sigurno više ceniti i poštovati kao nekoga na koga se, barem dok ste u kancelariji, ophrvani dnevnim poslovima, mogu osloniti. Naravno, nemojte smetnuti s uma da niste svemoćni Normalno je da niste uvek u stanju da sve uradite. Negujte i svoju samokritičnost. Ona nije loša osobina, jer otkriva da ste svesni svojih ograničenja i spremni da zatražite pomoć onda kada sami procenite da vam je pomoć nužna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.