Uvek optimista

Svi imamo u sebi potencijal za velika dostignuća u životu i mogućnost da budemo ono što poželimo. Ali, postoji jedan faktor koji određuje šta će se od svega toga zaista i dogoditi, a šta neće – to je stav koji posedujemo. Stav određuje naša buduća očekivanja, šta želimo od života i šta smo spremni da uradimo kako bismo imali život kakav želimo.
Ako je vaš stav prema poslu takav da niste spremni da uradite ništa van opisa svog radnog mesta, možda ćete se osećati zadovoljno jer ste „preveslali“ šefa, ali u tom slučaju ne bi bilo pametno da se nadate bilo kakvom unapređenju. Ukoliko uđete u neku emocionalnu vezu sa stavom „ja nikada nisam imao dovoljno sreće u ljubavi“, vaš negativan način razmišljanja će više od svega uticati na razvoj i potencijalni opstanak veze. Bez obzira na to da li je reč o poslu ili ljubavi, ukoliko problemima prilazite sa stavom „zašto se ovo uvek meni dešava“, vrlo je verovatno da ćete na taj način privući ne samo probleme već i da ćete se teško suočavati s njima onda kada za suočavanje bude došlo pravo vreme.
Drugim rečima, sve to ne mora da se dešava ukoliko se odlučite za optimističan stav. Sećate se, to je ono što je suprotno pesimizmu. Ako ne očekujete probleme, ne samo da ćete ih zbog toga manje iskusiti već ćete, kada se oni jednom ipak budu pojavili, pre i lakše naći rešenje za njih, tako da ćete uz malo potresa ubrzo moći da se vratite u normalu. S pozitivnim načinom razmišljanja radujete se svakodnevnim prilikama koje vam se pružaju. Ako otkrijete šta želite da postignete u životu, napravite planove i preduzmite sve kako biste ih na kraju uspešno ostvarili. Tako ćete se najpre naći na tragu svog idealnog života, a idealan život pre svega zahteva što manje tmurnih misli. One vas sigurno neće dovesti u prijatnu situaciju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.