Vaš stalni prijatelj

Samo jedan čovek je najvažniji svakom muškarcu bilo koje dobi, a nije reč o ocu. Naravno, reč je o starijem ili mlađem bratu, osobi koju podnosimo čitav život i koja nam je toliko slična, a opet toliko drugačija od nas. Najveći broj muškaraca opisuje svog brata kao idola, nekoga na koga se ugleda, kao najboljeg prijatelja, ili starog prijatelja s kojim nije uvek toliko blizak, ali se u njega uvek može pouzdati. Ređe su situacije, ali i njih ima, kada u bratu vidimo svadljivca s kojim smo vremenom izgubili zajednički jezik. Ipak, sama činjenica da je reč o vašem bratu, čak i kada ste dve potpune suprotnosti, stvara zajedničku sliku o vama dvojici.
Sigurno vam se desilo da ste u detinjstvu ili kasnije bili u situaciji da izreknete laž kojom ćete zaštititi svog brata. U tom slučaju, kada je zakon braće u pitanju, laž je opravdana. Na stranu to što ste se međusobno mlatili toliko puta. Kasne tinejdžerske godine, vreme kada braća počinju da se ponašaju kao pravi prijatelji, doba je kada dobijate pravog prijatelja za ceo život. Zaboravljaju se svi bokserski obračuni između vas dvojice, udaranje i gađanje različitim predmetima, guranje i podmetanje nogu… Kada se pojavi situacija u kojoj vam brat traži prećutnu podršku, u najvećem broju slučajeva je i dobija, bez obzira na to da li je reč o preljubi u braku, bavljenju mutnim poslovima ili nekoj drugoj životnoj situaciji koja zahteva podršku sa što manjom rezervom.
Bratu biste pozajmili koliko god novca možete, a on je vama nabavljao alkoholna pića i pornografiju dok ste bili maloletni. On vam je ugovorio spoj s nekom devojkom. A telesna sličnost između vas dvojice, osim u slučaju jednojajčanih blizanaca, uopšte ne mora da postoji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.