Većina muškaraca to pogrešno radi: Urolog otkrio koji je način mokrenja efikasniji za zdravlje

Zdravstveni stručnjak objašnjava muškarcima kako pravilno da uriniraju i tvrdi da većina to radi pogrešno. Prema urologu dr. Džeraldu Kolinsu, neki muškarci nepravilno mokre, jer je jedan način mokrenja pak bolji za higijenu i zdravlje.

Većina radi stvari na svoj način, a o svakodnevnim zadacima, kao što je korišćenje WC-a, sigurno previše ne razmišljaju. Prema Kolinsu, muškarci bi trebalo da uriniraju sedeći jer je to bolje za higijenu, ali i za zdravlje bešike.

Stručnjak iz bolnice Alexandra u Češiru izneo je tu tvrdnju nakon istraživanja o mokrenju muškaraca. U anketi sa više od 7000 muškaraca iz 13 zemalja, statistika objavljena u petak pokazuje da muškarci više vole da stoje.

Oko 25% Australijanaca svaki put sedne dok mokre, dok 27% to nikad ne radi. Nacija koja je imala najveći broj muškaraca koji uvek sede bila je Nemačka s 40%. U međuvremenu, momci u Singapuru imali su najmanje sa samo 5% onih koji su odlučili da sede dok uriniraju.

Sada dr. Kolins tvrdi da bi više muškaraca trebalo da sedi dok mokre, jer je to po njemu najefikasniji način mokrenja. Objašnjava da sedenje obezbeđuje potpuno opuštanje mišića karlice i kičme, što olakšava samo mokrenje, prenosi 24sata.hr.

Posebno za starije muškarce je korisno da sednu kako bi mokrili, tvrdi dr. Kolins.

Prethodno istraživanje podupire ove tvrdnje dr. Kolinsa, s izveštajem iz 2014. u kojem stoji da je korisno sedeti tokom mokrenja. Međutim, ovo istraživanje pokazalo je da se stariji muškarci uopšteno više protive sedenju od mlađih momaka. Neki smatraju da je muževnije mokriti stojeći, piše Dejli Mejl.

Čak i na Tviteru žene tvrde da bi više muškaraca trebalo da pokuša da sedi jer to pomaže kod problema s ‘ciljanjem ‘.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.