Verujte u sebe

Užasno je važno da verujete u sebe; ne samo u odnosu sa partnerima nego još više u odnosima sa svojim kolegama, a posebno sa pretpostavljenima. Moguće je da jednog meseca radite sve kako treba, ali je isto tako moguće da napravite jednu ili više grešaka. One ponekad mogu da budu i kardinalne. Ako ste zabrljali nešto na poslu i ako ste svesni da se to ne može lako popraviti, pokušajte da se izborite sa greškom koju ste napravili. Iako vam glava puca od crnih misli koje mogu da vam upropaste ostatak dana, morate znati da tako nećete pomoći sebi. Međutim, ako prihvatite svoje nesavršenstvo i mislite pozitivno, biće lakše i vama i vašem okruženju. Važno je samo da negativne misli pretvarate u pozitivne.

Ukoliko mislite da više vredite zbog svojih dela nego zbog toga ko ste, stalno ćete se suočavati sa preprekama i biti nesrećni i nezadovoljni. Možda je vreme da odbacite stalne samokritike, cenite više uloženi trud i zapamtite već jednom da niko nije savršen. Samo ste vi odgovorni za svoje uspehe i neuspehe. Ako budete krivili druge, samo ćete bespotrebno mučiti sebe i biti još više ogorčeni. Lakše ćete odrasti ako naučite da prihvatate svoje greške. Najlakše je reći „rođen sam da gubim“. U životu ništa nije belo ili crno. Morate prihvatiti to što ste uradili i ne potcenjivati sebe zbog toga. Svi greše, ali zbog toga nisu nimalo lošiji ljudi.

Naravno, čest je slučaj da osećate kako ne možete da se izborite sa situacijom u kojoj su vas uhvatili da grešite. Ni to nije ništa strašno, ali vaš mozak reaguje kao da ste počinili najveći zločin. Kada se pojavi takav osećaj, potražite spas u pozitivnom načinu razmišljanja. Naravno da vam je neprijatno zbog nezgode koja se dogodila, ali to nije smak sveta! Prihvatite svoje greške i učinite sve da ih više ne ponavljate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.