Vežite se sami

Da li spadate u muškarce kojima je potrebna ženska pomoć da bi namestili kravatu oko vrata? Šta radite ako nemate žensku pomoć u tom slučaju? Nevešto je nameštate sami? Nemojte misliti da žena, starija ili mlađa, ne primećuje sve što ne štima na vama u trenutku kada vas ugleda. Ono što one prvo primete da nije kako treba ili da je loše namešteno jeste ono oko čega se najčešće lome prsti – kravata. Ako vam čvor stoji nakrivo ili je uzak, ili vam izviruje gornje otkopčano dugme, nemojte se nadati velikom donžuanskom uspehu.

Žene vide detalje, dok mi mahom vidimo celinu. Ukoliko već krećete u zavodnički lov obučeni formalno (odelo i kravata), znajte da vam je i te kako potreban dobar čvor oko vrata.

Ako pretpostavimo da već imate čistu i opeglanu košulju koja savršeno odgovara odelu koje ćete nositi, znajte da i kravata mora da bude odgovarajuća, što znači opeglana i svakako bez fleka.

Podignite kragnu, prebacite kravatu oko vrata i širim delom kravate sa svoje desne strane krenite u akciju. Širi kraj prebacite preko užeg, provucite širi kraj ispod užeg i prebacite ga na desnu stranu. Zatim opet prebacite širi kraj na levu stranu, ali ovog puta preko užeg dela. Potom širi deo provucite kroz otvor koji ste napravili i – ako ste sve radili kako treba – ostaje vam samo da dodatno ulepšate čvor gledajući se u ogledalu. Možda deluje komplikovano, ali sve je stvar čiste rutine. Uz nekoliko ponavljanja čitava akcija spovodiće se ubuduće lako i bez tuđe pomoći.

Kao što sami znate, rutina podrazumeva nešto što možete da radite zatvorenih očiju, pa tako ni vezivanje čvora na kravati ne treba da vam uliva strah niti želju da se obratite za pomoć nekoj dami. Zašto biste to radili kada sve možete da obavite sami? Nije komplikovano, a efekat je zadovoljavajući.

Naravno, sve ovo važi samo ako niste od onih koji više vole da im čvor oko vrata veže ženska ruka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.