Vi ste svoj cilj

Koliko želja vam se ostvarilo u toku protekle godine? Da li ste vodili računa o tome da su neke stvari koje vam znače postale deo vaše realnosti? Možda su sada već i deo svakodnevice, pa više i ne obraćate pažnju na to. One želje koje se ispune postaju manje važne, poput nečeg očekivanog i normalnog, a one koje nisu zariju se u naš um i počnu tu da rovare, nalik opsesiji. Izgleda da postoji zapisani kod koji kaže da ne možete imati sve, ili bar ne sve odjednom.

Nije reč o sumiranju rezultata koji će vas učiniti vrednijim u očima drugih. Poenta je u prihvatanju činjenice da postoji cilj koji niste ispunili i u odluci da li posle toga imate snage da nešto ponovo poželite s istim žarom. Svoje ciljeve treba da učinite realnim. Verbalizujte ih i verujte u sebe, čak i kada je sve protiv vas. Vera u sebe je apsolutno, ultimativno, najfunkcionalniji pogon za ostvarenje svakog cilja. Dozvolite svojim neuspesima da vas vode ka uspehu. Jedna neuspela veza može biti baš dobar putokaz ka nekoj zrelijoj i lepšoj jer ćete u međuvremenu imati dovoljno vremena da se posvetite sebi i onome što zapravo želite.

U svakom slučaju, nikada nemojte gubiti nadu. Tačna je i tvrdnja da vam se cilj ostvari tek kada se opustite i prestanete da zapinjete iz petnih žila; ostvarenje vam samo dođe, poput mačke koja dolazi da se mazi samo onda kada to ona hoće.

Sve zavisi od želje i ciljeva koje sebi postavljamo – čini se važnim da sebi uvek postavljamo visoke ciljeve, jer što su ciljevi viši, to je ispunjenje izvesnije; čini se logičnim! Sad samo treba da proverite koliko je to istinito u vašem slučaju. U krajnjem slučaju, sedite i napišite svoje želje na papir, a zatim posle nekog vremena napravite bilans kako biste utvrdili koliko vam se želja ostvarilo i koliko se stvari pokrenulo da bi došlo do ostvarenja postavljenih ciljeva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.