Vodite ljubav

Vodite ljubav što češće. Što češće budete vodili ljubav, veće će vam biti i želje i mogućnosti; tako u seksu funkcionišu stvari. Slično je i sa hranom: ako se opustite i uživate u hrani, imaćete veće potrebe za jelom. Sve je to tako, jer ljudski organizam ima savršen sistem za adaptaciju, koji mu pomaže da se bolje suoči sa situacijom. Kada imate retke seksualne odnose, i želja se smanjuje.

Međutim, ako posvećujete vreme seksu bar dva puta nedeljno, želja ostaje jaka i vaše mogućnosti, one koje se popularno nazivaju još i krevetskim, postaju veće.

Sistemi koji funkcionišu unutar našeg tela – mreža krvnih sudova, nervni sistem i hormoni, poboljšavaju se treniranjem, a seks nije ništa drugo nego trening. To je jednostavan zakon, koji važi i u svakoj drugoj fizičkoj aktivnosti. Što više treninga – to više uspeha na određenom polju.

Kod seksualno aktivnih muškaraca viši je nivo testosterona, hormona koji je zadužen za kontrolisanje želje, a ima mnogo više supstance koja je zadužena za širenje krvnih sudova u donjem delu muškog stomaka. To dovodi i do brze erekcije. Blagotvornost čestih i zadovoljavajućih seksualnih odnosa odražava se veoma često i na psihičko stanje. Strah od toga da neće biti dobre i postojane erekcije imaju uglavnom oni muškarci koji nemaju intenzivan seksualni život.

Vraćamo se, dakle, na prvu rečenicu teksta – vodite ljubav što češće. Nikome, a pogotovo ne vama samima ili vašoj partnerki, neće smetati ukoliko sebe pretvorite u seksualnu mašinu, osobu koja je za seks raspoložena u svakoj prilici, u svako vreme i na svakom mestu. Možda zvuči preterano, ali kad razmislite o pozitivnim stranama koje učestali seks sigurno ima, nema mesta za razmišljanje o preteranosti ili nedostatku želje. Na kraju krajeva – seks jeste osnovni ljudski pokretač.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.