Vole samo sebe

Iako je u grčkoj mitologiji Narcis bio prelep mladić, predmet obožavanja mnogih devojaka i momak koga je potpuno opčinio sopstveni lik u vodenom ogledalu, narcisoidnost nije poštedela ni žene. Ako ste kojim slučajem u vezi s devojkom izuzetne lepote, koja nigde ne ostaje neprimećena, i ako je dotična lepotica prema vama hladna, a često ume i da vas ne primećuje u velikom društvu, vrlo je moguće da je i sama obolela od istog sindroma kao mladić iz grčkog mita.
Takva devojka, ne treba mnogo da vam objašnjavamo zbog čega, ne preporučuje se za ozbiljnu vezu. Tu nema šale – osobe koje imaju previsoko mišljenje o sebi ne traže vezu niti odnos radi prisnosti i intimnosti. One gotovo uvek ulaze u vezu da bi dobile moć, društveni status i preko potrebnu pažnju. Narcisoidne žene mogu biti izuzetno zanimljive, ali ukoliko vam je potrebna ozbiljna ljubav ili žena za ceo život, što pre nađite nekog manje zaljubljenog u sebe.
Ukoliko postoji i crvić sumnje da je vaša nova lepša polovina "inficirana" sindromom narcisoidnosti, obratite pažnju na simptome koji ukazuju na oboljenje.
1. Pokazuje sreću i oduševljenje vama samo kada ste u velikom društvu.
2. Kada ste sami, ignoriše vas ili nije toliko raspoložena.
3. Trudi se da privuče pažnju celog društva.
4. Spremna je da učini sve kako bi bila u centru pažnje.
5. Ne zanimaju je osobe koje nemaju visok društveni status i dobar položaj (štaviše, kelneri, radnici, ulični prodavci, vozači, pekari… često joj se, kako to sama ume da istakne – gade).
6. Mnogo priča o svojim uspesima u životu.
7. Spretna je koketa – koketira na gotovo nevin način.
8. Ogledalo je njen najbolji sagovornik i samo s njim nikada nije bila u svađi.
Svi zajedno, ovi simptomi sigurno ukazuju na to da je reč o ženi koja ume i hoće da voli samo sebe. Ne verujemo da takvu želite pored sebe na duže staze.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.