Vreme je za teretanu

Želite da krenete u teretanu, skinete koji kilogram i nabacite mišiće, ali nikako da nađete vremena. Ili ste previše umorni da biste sebi priuštili i tu obavezu posle posla ili jednostavno iz dana u dan iznalazite nove izgovore kako biste izbegli vežbanje.

Odlazak u teretanu ne podrazumeva samo nekoliko vežbica, malo trčanja i gotovo. Da biste imali snage da vežbate barem dvaput nedeljno, morate najpre obratiti pažnju na san. Treba vam najmanje sedam do osam sati dobrog sna da biste se odmorili i pripremili mišiće za napor. Ako je umor na poslu razlog zbog kojeg ne vežbate, onda izdvojte barem pola sata za trening pre radnog vremena ili za to rezervišite vikend. Možda su vaši ciljevi nerealni? Teško da ćete za kratko vreme skinuti višak kilograma, nabaciti mišiće i ojačati. Za to je potrebno vreme i strpljenje. Morate biti uporni! Prve zadovoljavajuće rezultate možete očekivati tek posle četiri do šest nedelja konstantnog rada.

Dobro, na kraju, kad pristanete da odete s prijateljima u teretanu, treba vam i neko ko će vam davati savete o dizanju tegova ili nekim još jednostavnijim vežbama. Ako se budete pretvarali da znate kako se radi baš svaka vežba, izmučićete organizam. Bez obzira na to da li ste početnik ili imate nekog iskustva, za prvih nekoliko treninga pomoć trenera biće vam i te kako od koristi. Pokazaće vam kako i u koliko serija treba da radite neke vežbe, a da se ne preforsirate. Kombinacija tegova velike težine i pogrešne tehnike može biti fatalna i za vaše zdravlje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.