Vreme za promene

Da bi došlo do poboljšanja u vašem poslovnom životu, potrebno je da vaš privatni život bude uravnotežen i na mestu. Bez harmonije između ta dva sveta nema harmonije koja vam je potrebna da pregurate celu radnu nedelju bez preteranog izlaganja stresu. Dani vikenda idealni su za oporavak, za promene i za donošenje važnih odluka. Svaku krizu treba napadati istim ritmom – onda će šanse za uspeh biti daleko veće.

Pošto subotom i nedeljom imate dovoljno vremena za razmišljanje, zaista analizirajte šta se sve od vas traži i u kom roku, a zatim odlučite koliko vam ti zahtevi odgovaraju i koliko vam čine dobro. Koliko ste sposobni – vi najbolje znate. To će vam i pomoći da svoju energiju usmerite samo prema korisnim ciljevima.

Sve što je suvišno i nepotrebno slobodno odbacite, pa i višak radnih časova za koje niste adekvatno plaćeni. Jako je važno da naučite da cenite svaki minut svog rada. Ukoliko ste pak previše zauzeti, izbrišite iz svoje svakodnevice obaveze koje zahtevaju mnogo vremena i truda, a koje vam ništa ne znače. To će vas dobro prodrmati i naterati da razmislite o svojim prioritetima.

Posvetite se više sebi, porodici, prijateljima ili svojim omiljenim sportskim aktivnostima. Što se tiče sna, nemojte štedeti na njemu. Odmarajte se i naspavajte se onoliko koliko to vaš organizam zahteva od vas! San je pokretač koji je potreban i vama i vašem poslu, jer bez najmanje osam sati mirnog sna nećete biti u stanju da izgurate čitavu radnu nedelju krcatu mnogim obavezama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.