Za uživanje i relaksaciju

Na prvi pogled golf vam može izgledati nezanimljivo, statično, možda čak i dosadno. Većina bi prokomentarisala da se sve svodi na pešačenje i neke čudne udarce ne bi li loptica stigla u rupu. Međutim, golf će vas zaintrigirati tek kada se malo bolje upoznate s čarima ovog i te kako privlačnog sporta. Poželećete da uživate s prijateljima i da osvajate zelene poljane.
Golf je veoma popularan sport u svetu, igraju ga ljudi svih godina. Nekada je bio privilegija plemstva, ali danas ga igraju pripadnici svih društvenih slojeva. Ako ga dobro savladate, možete se priključiti profesionalnoj eliti ili ga prihvatiti kao hobi. Samo petnaestak časova dovoljno je da se savladaju osnove ovog sporta.
Iako igra zahteva maksimalnu koncentraciju i preciznost, nakon nekoliko časova svako će osetiti i fizičko i psihičko okrepljenje. Golf igrališta najčešće se pružaju na površini od oko 50 hektara, a mogu se nalaziti na ravnom i na bregovitom terenu. Ima 18 ili devet polja (u ovom drugom slučaju treba ih proći dva puta), a oprema se sastoji od 14 palica namenjenih udarcima različitih dužina i od loptica. Ovih nekoliko osnovnih podataka možda će vam samo u naznakama učiniti ovu igru zanimljivijom.
U svakom slučaju, golf spada u red onih sportova koji možda nisu toliko atraktivni za gledanje putem TV prenosa, ali koji i te kako mogu da budu zanimljivi kada se uključite u igru. Nije bitno koliko imate godina, bitno je da skupite ekipu s kojom će vam biti prijatno da se prošetate po golf terenu pokušavajući da ostvarite što bolji rezultat.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.