Zašto nećete da budete mladoženja?

Zašto biste uopšte i želeli da se nađete pred oltarom ako sve započinje onim „dok nas smrt ne rastavi“? Posebno ako nemate Švarcenegerovu konstituciju ili inteligenciju Herkula Poaroa da vam garantuje da ćete živeti duže od nje. Sklapanje braka može da zvuči tako surovo i nerealno da je vrlo lako osetiti se kao da ste osuđeni na doživotnu robiju.

Istovremeno, to znači da dobrovoljno odustajete od svih dobara koja život pruža, zabranjenog voća koje je svima slatko. Pored toga, šta ako spadate u one koje će večno proganjati sumnja da možda ona nije ta, ona prava o kojoj ste sanjali, ona kojoj ste bili spremni da se u potpunosti predate. Noćne more su vam zagarantovane, a sigurni ste da ste negde čuli kako brak smiruje čoveka.

Normalno je da se kao savremen muškarac u materijalnom svetu, u kojem, složićete se živimo, setite i razvoda. Taj proces donosi mnogo više muka od samog sklapanja braka, a o podeli imovine i uzburkanim emocijama čitavog okruženja da i ne govorimo. Pored toga, bez obzira na to kakva su vaša sećanja na detinjstvo, nije dobro imati model braka svojih roditelja pred sobom. Ako je taj model bio loš, bićete pod stalnom presijom da se i vama može dogoditi isto, a ako je model bio savršeno dobar, opet ćete biti u nevolji pošto ćete se stalno preispitivati gde ste pogrešili kad vama bračno okruženje u kojem ste se našli jednostavno ne prija.

Još jedna stvar kada je brak u pitanju predstavlja ogroman problem za muškarca. Kompromis. Nema onog ko je glavni, nema onog koji odlučuje, sve radite sporazumno i u dogovoru. Kome normalnom to može da bude simpatično?

Na kraju – monotonija. Sve postaje rutina, svaki dan će biti isti, podsetićete samog sebe na junaka iz filma „Dan mrmota“, kome se jedan te isti dan stalno ponavlja. Ako jednom budete rekli „da“, znajte da ste u tom trenutku istovremeno rekli zbogom miru, samoći, baškarenju u svom krevetu, druženju sa prijateljima, gluvarenju i neobaveznom životu. Kao da dobijate još jedan par roditelja koji vas kontrolišu, zivkaju telefonom, proveravaju gde ste i kada ćete doći, da li ste se dobro obukli, da li ste i kada ste jeli. To zaista jeste da se čovek zamisli…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.