U trendu

Zavođenje i osvajanje

Svi znaju da je Kazanova bio najveći zavodnik svih vremena, ali pitanje kako mu je toliko osvajanje suprotnog pola polazilo za rukom ostaje tajna. Slavni ljubavnik rođen je u Veneciji 1725. godine. Živeo je 73 godine i za to vreme imao je zvanično 116 ljubavnica (nezvanično verovatno još toliko). Nije bio ni naročito lep, ni naročito bogat, imao je skromno obrazovanje; poticao je iz siromašnog sloja (roditelji su mu bili glumci), ali je u svom naručju imao čitavu lepezu žena, od devojčica do dama u godinama, i bludnice i opatice, i zavodnice i bogatašice…
Kazanova je znao da žene žele da budu centar muškarčevog sveta. Tako je zbog jedne siromašne dame iznajmio poseban apartman, a do njega ju je dovezao u gondoli punoj latica ruža. Žene nisu mogle da odole čoveku koji je zbog njih rizikovao život u dvoboju i kršio zakone. Maksimalan trud je već 90 procenata uspeha. Kazanova je znao i da dame vole tajne i zbog toga je svemu davao notu misterije. Kada je bio sa svojim ljubavnicama, nikada nije dozvoljavao da ih neko prekida, a hranu su im sluge dodavale kroz mali otvor na vratima. Njegova spavaća soba je s razlogom bila puna ogledala i sveća: žene su se opuštale posmatrajući sebe dok vode ljubav, zbog čega su više uživale i pružale. Da bi pronikao u dušu suprotnog pola, Kazanova je satima razgovarao s potencijalnim ljubavnicama, navodeći ih da mu se poveravaju. On bi samo postavljao pitanja i slušao, a one neprekidno pričale. To nije bilo nimalo tipično za vreme kada je sve bilo podređeno jačem polu.
Zavodnik iz Venecije ništa nije prepuštao slučaju. Damama je za večeru posluživao ostrige i slatko vino, kojima su se pripisivale afrodizijačke moći. Organizovao je dolazak muzičara koji su svirali ljubavne melodije, a žene je uvek gledao pravo u oči, ne skrećući pogled. Imao je konstantnu želju za promenama. Lutao je od zemlje do zemlje i bavio se svim i svačim. Bio je umetnik, ratnik, sveštenik, pa čak i makro, ali nikada nije dopuštao da ostane bez svog avanturističkog duha, koji ga je u istoriji zabeležio kao najboljeg zavodnika i osvajača ženskih srca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar