Žene gledaju u lice

Žene su čudna bića – njima je za utvrđivanje muškarčeve privlačnosti dovoljan brz pogled na njegove obraze. Pored strukture jagodičnih kostiju, žene zagledaju i muškarčev ten. Na osnovu te dve karakteristike, žene podsvesno biraju muškarce koji imaju "dobre gene".
Dok ocenjuju izgled i privlačnost jačeg pola, žene mogu da sagledaju čitavu sliku muškarčevog lica na osnovu male površine lica tog istog muškarca. Da li to znači da ženama nije potreban mikroskop da bi uspešno mogle da otkriju pravog, ili to ipak važi za samo neke od njih? U svakom slučaju, kada je percepcija u pitanju, žene na osnovu detalja mogu da zaključe mnogo više nego muškarci, koji se uvek trude da sagledaju celokupnu sliku. One vide seksepil u obrazima, dok mi vidimo seksepil na celom njihovom telu. Teško je reći da li je bolje ići od opšteg ka pojedinačnom ili obrnuto kada je reč o privlačnosti ili uopšte, kada je reč o bilo kojoj vrsti muško-ženskih odnosa koji se tiču zavođenja.
Dok muškarci mogu da dele žene po tipovima kose (plavuše, crnke, brinete, riđokose) ili na osnovu telesne građe (rasne i one koje su manekenske građe), kod žena stvari stoje sasvim drugačije. One vide kožu, šake, nokte, detalje kojima mi muškarci možda i ne poklanjamo dovoljno pažnje.
Kako bi bilo kada bismo bili svesniji činjenice da je to tako? S obzirom na urođenu mušku bezobzirnost, bilo bi pogrešno pretpostaviti da će se stvari promeniti. Muškarci i inače s pravom smatraju da ima više žena na svetu, pa ako se jednoj ne dopadne to što on gricka nokte – vrlo važno, naići će neka kojoj to neće smetati. Žene pak rezonuju sasvim suprotno. Muškarac koji uredno neguje pojedine delove tela odneće prevagu nad onim koji provodi sate i sate u teretani ne obraćajući pažnju na mitesere koji su mu zaposeli čitavo lice.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.