U trendu

Žene i njihovi prohtevi (1)

U idealnoj vezi oba partnera trebalo bi da uživaju u podjednakoj meri, posebno kada je u pitanju seks. Međutim, i sami smo svedoci da se to ne događa često. Kompromisi su ono što se dešava mnogo češće od veza koje istog momenta kada započnu mogu da se definišu kao skladne.

Činjenica je da mnoge žene nisu zadovoljne svojim seksualnim životom, i to u mnogo većoj meri od muškaraca. One su nezadovoljnije jer ređe od nas doživljavaju orgazam. Dok se prisećaju zanosa Kim Bejsinger u filmu „Devet i po nedelja“, pitaju se da li s njima nešto nije u redu. U čemu je zapravo problem? Ako vam ova priča zvuči bar malo poznato, onda ste sigurno već čuli da seks nije samo oblik telesne komunikacije.

Komunikacija (uopšte) jeste jedan od najvažnijih preduslova dobrog seksa, a u muško-ženskom odnosu komunikacija često ume da izostane. O ženskom orgazmu, čak i u muškom svetu, govori se sve češće, pa je to možda izlaz iz svih problema koji mogu da opterete jednu naoko sasvim pristojnu vezu. Pre svega treba imati na umu da svaka žena do vrhunca dolazi na drugačiji način. Nekada je u igri samo klitoris, nekada stimulacija famozne tačke G, a neki tvrde da su oba načina delotvorna, ali retko kad oba u isto vreme. Da li savremeni muškarac mora da bude seksolog stručnjak da bi doveo svoju partnerku do orgazma? Ne, važno je samo da sluša njene želje. Na kraju krajeva, one znaju šta im najviše prija.

Treba pronaći put koji vodi ka uživanju, preispitivati svoje telo koliko god je moguće, ali i telo svoje partnerke, bez zanemarivanja. Život bi bio divan kada bi orgazam bio predvidiv kao, na primer, račun za telefon. O tome zasad možemo samo da sanjamo. Da biste došli do zajedničkog vrhunca, neophodno je da imate skladan i blizak odnos s partnerom, da nema problema u komunikaciji, da oba tela i oba uma podjednako učestvuju u seksualnoj igri.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.