U trendu

Žene i sport (2)

Bavljenje sportom je jedan od najvažnijih načina dokazivanja za svakog muškarca, i svaka žena koja smatra da od nas treba zahtevati da se toga odreknemo – greši. Tražiti od muškarca da se odrekne ogromnog zadovoljstva koje naše iscrpljeno telo oseća posle dobre partije fudbala ili košarke isto je što i zahtevati da se odreknemo dela sopstvene ličnosti. Svaka žena koja pokuša da uguši ovu vrstu strasti samo će uneti zahlađenje u vezu.
Zašto ženama ne leži sport? Glavni uzrok mogao bi da bude kulturološke prirode. Naime, čak je i u najrazvijenijim kulturama još uvek ukorenjeno mišljenje da takmičarski duh i mišićavo telo uništavaju ženstvenost, tj. da ženama nisu neophodne osobine kao što su izdržljivost, snaga i hrabrost. Zbog ovakvih nametnutih stereotipa o nežnoj ženskoj prirodi, mnoge pripadnice lepšeg pola smatraju da im bavljenje sportom jednostavno ne leži i da im fizička aktivnost te vrste nije neophodna u životu. Možda je razlog ženske nezainteresovanosti za sport i činjenica da u detinjstvu nisu imale priliku da se bave sportom, pa se zbog toga osećaju nespretnim i nesigurnim u sebe. Naravno, to ne znači da se neće maksimalno potruditi ako se zaljube u nekoga ko je izraziti sportista. Ukoliko do toga dođe, treba joj pružiti podršku, pa će i ona uspeti da pronađe sportsku disciplinu koja joj najviše odgovara. U takvim slučajevima nemojte se iznenaditi ako otkrije da joj telo uopšte nije toliko kruto i nezgrapno koliko je mislila da jeste.
Muškarci koji se bave sportom odišu zdravljem, muževnošću i snagom. Ne bismo bili muškarci kada svemu tome ne bismo dodali da su i pomalo „infantilnog ponašanja“. Otuda verovatno i ide primarni instinkt da se umesto za lepom ženom, s vremena na vreme, dobro potrči za bačenom loptom.

2 komentara
  1. Lana Kostić

    Ja se bavim sa sto sportova i hrabra sam i snažna, imam divno telo i muškarci me žele!

  2. Jasna Milićević

    Ženama ne stoji sport? Vrlo zanimljivo.

Napišite komentar