Žene odlučile koji im je deo muškog tela najprivlačniji

Naučnici su konačno otkrili šta žene smatraju najprivlačnijim na muškarcima, a njihovo saznanje će vas sigurno iznenaditi.

Gusta kosa, dobar modni stil, tonirani mišići stomaka – da li nešto od toga čini muškarcem atraktivnim? Ispostavilo se da žene „ne lude“ za tim.

U istraživanju u kome je učestvovalo više od 300 žena, dokazano je da žene dužinu nogu smatraju najprivlačnijim kod muškaraca, piše britanski „San“, a prenosi „Kurir“.

Učesnice studije, ukupno 341 žena, imale su zadatak da gledaju kompjuterski generisane fotografije muškaraca koje su bazirane na izgledu pravih muškaraca – samo su im proširena ili smanjena dužina nogu i širena ramena. Potom su su upitane da ocene i rangiraju njihovu atraktivnost,

Muškarci koji su imali izdužene noge su imale najviše ocene, u odnosu na one sa prosečnom dužinom donjeg ekstremiteta.

Širina ramena nije uticala ni na kakve razlike, pronašli su naučnici sa Univerziteta Kembridž.

Duge noge su indikator visokog ekonomskog statusa, fizičke jačine i spretnosti, kao i dobre ishrane. One takođe mogu biti znak mišićne snage, koja se pokazuje kada hodaju ili trče.

Za razliku od toga, kratke noge se povezuju sa dijabetesom, srčanim problemima, visokim krvnim pritiskom i demencijom, pa instikt govori ženi „da se kloni od loših gena“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.