Žene vole umetnike

Da li je istina da žene mnogo više vole umetnike nego ostale muškarce? Da preformulišemo pitanje, da li su žene sklonije tome da zanemare estetski izgled zarad emotivne veze s nekim kreativnim magom? Na primer, pored izuzetne darovitosti i kreativnosti Pablo Pikaso, lord Bajron i Dilan Tomas imali su još jednu zajedničku osobinu: bili su seksualno veoma aktivni, što nije bila nikakva slučajnost.

Proučavanje života ovih umetnika naučno je dokazalo ono što su čitaoci i gledaoci njihovih dela i biografija mogli da naslute. Ista priča je i s većinom drugih slavnih slikara i pisaca, pa i muzičara. Umetnici se mogu pohvaliti izuzetno bogatim ljubavnim životom, kao i time da u proseku imaju od četiri do sedam partnera više od „običnih“ osoba prosečnih sposobnosti.

Da bi se došlo do ovih zaključaka, trebalo je samo malo detaljnije osmotriti ljubavne podvige umetnika, ali i njihov kreativni rad. U svojim delima često su koristili inspiraciju dobijenu od žena koje su voleli ili koje su ih volele. U njihovim delima često se oseća ona strast koju su umetnici prenosili na platno ili u romane direktno iz svog života. Dame koje su poslužile kao inspiracija nisu se bunile što su postajale deo umetničkih dela. Naprotiv, bile su ponosne što su bile muze umetnicima. To je verovatno jedini slučaj indiskretnosti koji se može tolerisati. Umetnost uvek briše konvencionalnost koju su postavile rigidne društvene norme.

Očigledan uspeh umetnika kod pripadnica suprotnog pola pre svega možemo pripisati njihovoj ogromnoj kreativnosti, koja deluje kao seksualni magnet. Međutim, treba imati na umu da sve to ima i svoju drugu stranu medalje: prosečne ljude neodoljivo privlače „otkačene“ i pomalo tajanstvene telentovane osobe, njihova ekscentričnost i nekonvencionalan način života, upravo onakav kakav su vodili Pikaso, Bajron i Tomas, koji su se proslavili svojim delima, ali i mnogobrojnim seksualnim avanturama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.