Zgrabite šansu

Nije retka situacija da se čovek na privatnom ili poslovnom planu oseti kao da ne može ni na koga da se osloni. To ne znači da niste u stanju da sami rešite neke privatne nedoumice ili poslovne probleme, naprotiv. Čak i kada ostanete sami sa sobom ispred nekog problema, postoji mogućnost da ćete ga baš tako uspešnije rešiti. Važno je da se oslonite na svoju intuiciju i da zgrabite šansu.
Stvarnost je ono u šta treba ulagati mnogo energije i entuzijazma da bi ona izgledala svetlije i lepše. A da bi se to postiglo, ponekad je potrebno istrpeti i pomalo neprijatne situacije koje nam se svima pre ili kasnije dogode. Ipak, vaša inventivnost i inicijativa koju pokazujete uvek može da posluži kao dobra odskočna daska da bi se određeni problem rešio na najbolji mogući način, i to onaj o kojem u početku niste čak smeli ni da sanjate da će biti tako pozitivno razrešen. Šta nam je potrebno da bismo stvari rešili u svoju korist? Dinamičnost i prilična doza tvrdoglavosti u potrebi da se život organizuje što je bolje moguće. To isključuje odluke donete u afektu – promišljenost pre donošenja bilo koje odluke svakako ne može da vam škodi.
Periode kada osećamo da nismo sigurni u same sebe imamo manje-više svi. Nema razloga da se zbog toga osećate manje vrednim. Uz malo intelektualnog napora i podršku osoba do kojih vam je stalo svaka prilika može biti pretvorena u potencijalni „kec iz rukava“. A kada već uspete da pribavite tako dobar adut za sebe, nema nijednog razloga da ga ne iskoristite prvom sledećom prilikom. Preispitajte svoje greške odranije, razmislite o svim propustima koje ste voljno ili nevoljno učinili i trudite se da vam se prilikom novih šansi koje vam se pružaju u životu one ne ponove na isti ili sličan način.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.