Zima i grad

Mnogi smatraju da je zima najmanje modni period u toku godine. Sudeći po njima, želja da izgledamo dobro nestaje sa prvim znacima hladnog vremena. Međutim, suština mode nije samo u odeći. Ključ dobrog izgleda je pre svega u samopouzdanju. Ukoliko doživite zimu kao specifičan izazov, možete pokazati sigurnost kombinujući razne materijale, boje i detalje – oni mogu da budu izrazito zahvalni u zimskom periodu.

Pre svega, važno je da se oblačite slojevito. Vazduh između dva sloja odeće je toplotna izolacija, a istovremeno, slojevito oblačenje je najzabavniji deo sezone, jer je izbor materijala koje ćete staviti na sebe, a da pri tom ne izgledate kabasto, pravi izazov. Ako spadate u one koji neguju formalniji stil odevanja, dobra preporuka je kombinacija klasične košulje i kravate uz kardigan sa zipom. Uz pravi izbor boja, takva kombinacija može vam omogućiti da izbegnete nošenje sakoa. Međutim, postoje situacije u kojima je nemoguće izbeći sako. Šta onda nositi preko odela?

Iako je kaput standardan zimski izbor, kod njega postoji jedan problem: u kombinaciji sa odelom on gotovo uvek izgleda previše formalno. Mada se može učiniti da alternativa ne postoji, to ipak nije tačno. Umesto kaputa opredelite se za mešavinu polusportske jakne i kaputa koja će vam omogućiti da vaš dnevni poslovni autfit lako postane večernji. Jedino je važno da vaš sako u ovoj kombinaciji ne izviruje ispod jakne. Postoji još jedan odevni predmet zbog kojeg možete voleti zimu, a njegovo ime je rolka! U njoj vam neće biti samo toplo već, ako je dovoljno uska, nećete morati da nosite šal. Muškarac u dobroj rolci šalje poruku elegantne i modno svesne osobe. Pored toga, uvek je možete kombinovati sa sakoom za opuštene poslovne varijante.

Kao što rekosmo na početku, zima je sezona detalja. Kapa je detalj koji je istovremeno i moderan i praktičan. Ukoliko u toku zime želite da izbegnete neplanirana smrzavanja, ona je odlično rešenje. Nabavite još dobre naočare i ne zaboravite da stavite šal!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.