Zimske nezgode

Iskusni vozači neće pokleknuti pred niskim temperaturama. Oni znaju šta treba činiti, a šta treba izbegavati kada temperatura siđe ispod nule. Znaju šta treba da se uradi kada se auto zaglavi u snegu, kada za vreme odmora treba da se jave u kancelariju, kada prave Sneška Belića… Reč je o onima koji jednostavno nikada i ni pod kakvim okolnostima ne dozvoljavaju da im godišnje doba pokvari dobro raspoloženje. Da li spadate u grupu opisanih, koji umeju da budu čili i veseli bez obzira na sneg?
Pošto u gradu baš i nema jake vejavice, moglo bi se reći da ove godine ne morate da se brinete zbog zimskih nedaća. Ipak, ako ste krenuli na zimovanje, ne bi bilo loše da na put ponesete gumene prostirke, koje ste mudro kupili pre nego što je temperatura počela znatnije da pada. Ako vam je auto stao u dubokom snegu, gurnite jednu prostirku ispod pogonskih točkova (ili iza tih točkova, ako krećete unazad). Onaj ko vas gura treba da stoji kraj ugla automobila, a ne direktno iza auta, da se ne nađe na putu ako kola naglo krenu. Što se tiče posipanja peska ispred točkova – zaboravite, utonuće u sneg. I nemojte naglo dodavati gas. Što vam se točkovi brže okreću, to će se sneg brže topiti i dublje ćete tonuti u njega.
Ukoliko po dolasku u hotel morate da se javite u kancelariju, pogledajte koliko je sati. Ako je prošlo radno vreme, i ne pokušavajte da pozovete. Zovite sutradan između pola tri i tri posle podne, čime ćete pokriti najvažniji deo dana. Pored toga, ostaće dovoljno vremena da se čujete još jednom ako se ukaže potreba za tim. Imajte na umu da je javljanje mejlom u redu, ali je telefon daleko bolji. Ako je nešto izuzetno važno, to sigurno neće stići mejlom.
Nemojte izbegavati da pomognete kolegama koje su iskoristile svoj odmor pa sada sede zarobljene u kancelariji. Poklonite im pet minuta, a onda se izvinite i recite da vaš klinac očekuje da mu napravite Sneška Belića.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.