Živele tange!

Ima ih crvenih, belih, plavih, crnih, gotovo u svim bojama. Mogu se kupiti u specijalizovanim radnjama, buticima, bitno je samo da su tražene. Tange – gaćice sa kojima se odmah povezala izreka da više otkrivaju nego što pokrivaju i da su kombinacija ozbiljnog erotizma i golog egzibicionizma. Uprkos feminističkim kritikama, za većinu muškaraca na planeti nije bilo dileme da tange služe isključivo za podizanje krvnog pritiska.

Čim su shvatili neverovatno interesovanje za to neobično parče rublja, koje spreda tek prekriva, a pozadi se pretvara u traku koja nestaje među oblinama zadnjice, proizvođači donjeg veša dali su se u trku izbacujući na tržište milione primeraka. Njihov krajnji cilj postao je da se tange dopadnu onima koji ih nose, ali i onima koji ih skidaju.

Inače, tange su dobile ime po engleskoj reči „thong“, što bi se moglo prevesti kao kaiš, remen, što je zapravo jasna asocijacija na onaj deo gaćica koji prelazi preko same zadnjice, tačnije, kroz nju. Pored svoje erotske vrednosti, ovaj tip veša pokazao se i kao zgodno sredstvo u modnom svetu. Mini gaćice koriste se da bi se izbeglo pomalo neprijatno ocrtavanje donjeg veša ispod tankih materijala.

Mnoge devojke i žene su na opštu mušku radost prihvatile ovu varijantu oblačenja. Beograd i ulice ostalih srpskih gradova preplavile su predstavnice lepšeg pola obučene u odeću koja ne skriva da na sebi nose tange. Ovdašnji muškarci uvežbali su se da uoče prolaznicu koja nosi erotizovan donji veš. Ekspanzija javnog izlaganja tanga gaćica dogodila se prošlog leta, ali se nije zaustavila ni tokom jeseni pa ni ove zime, kada su lagane suknjice zamenjene pripijenim pantalonama, uglavnom svetlijih boja, što je tangama pružalo mogućnost da ispune jednu od važnijih svrha svog postojanja – da budu viđene!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.