U trendu

Živite punim plućima

Da li ste preispitivali količinu enegrije koju posedujete? U kakvom se raspoloženju budite, kako se branite od stresa na poslu, koliko sati spavate, šta uopšte za vas predstavlja „idealan odmor“? Bez obzira na odgovore na sva ta pitanja, važno je da svoj život u svakom trenutku i na svakom mestu živite punim plućima.
Naravno, ne postoji ništa konkretno čime biste mogli da izmerite svoju energičnost, ali na osnovu nekih svojih dnevnih aktivnosti, to jest, u zavisnosti od elana s kojim ih obavljate, možete proceniti kojim energetskim nivoom bojite svoje dnevne i večernje aktivnosti. U svakom slučaju, cilj je uvek isti – poboljšati produktivnost u svakom aspektu života. Čak i ako po prirodi niste preduzimljivi, negovanje pojedinih dobrih navika učiniće čudo.
Način na koji se branite od stresa zavisi od vaše prirode, a samim tim i od nivoa energije. Ljudi s većim nivoom prirodno su otporniji na negativne uticaje svakodnevnog stresa, ali su u isto vreme podložniji tome da ih posao u potpunosti iscrpi. Zbog toga je zdrav odmor izuzetno važan. Naravno da spavanje nije puko gubljenje vremena! Naprotiv, ono je više nego neophodno za normalno funkcionisanje organizma. Takođe, ako spavate osam sati svake noći, osećaćete se bolje i razmišljati pozitivnije. O energiji koju ćete steći da i ne govorimo.
Što se tiče izbora idealnog godišnjeg odmora, vaša odluka ne govori samo o vašem novčanom stanju i mogućnostima već i o tome kakvom tipu ličnosti pripadate. Muškarci koji pripadaju energičnijem tipu radije biraju odmor s mnogo sportskih aktivnosti nego pasivan (kakav možete da provedete i na svom trosedu). U svakom slučaju, pri korišćenju energije koju posedujete trudite se da uvek pronađete zlatnu sredinu kako biste umeli da radite punom parom, ali i da se adekvatno opustite kada se za to ukaže prava prilika.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.