Jednu od najpopularnijih plaža – uništava seks (foto)

Učestali seksualni odnosi na popularnoj nudističkoj plaži na Ibici počeli su da nanose štetu zaštićenim preščanim dinama, naveli su iz društva za zaštitu životne sredine. Turisti su upozoreni da prestanu sa seksualnim odnosima, ali su se oglušili o upozorenje.

Beli pesak plaže Es Cavallet je toliko lep da ni ne čudi što je obavezna lokacija za milione turista tokom sezone, uključujući i one koji bi da razmenjuju strasti.

Međutim, sada iz društva za zaštitu životne sredine navode da je seks glavni krivac za eroziju poznatih, ali „delikatnih“ dina, koje su deo Nacionalnog parka „Sea Salines“.

Geolozi i biolozi kažu da je preterana seksualna aktivnost izazvala štetu koja se ne može ispraviti, kao i da je čitava zona postala poznata kao mesto na kojem se čim zađe sunce upražnjavaju seksualne aktivnosti. Takođe, količina parova koja se krije iza dina kako bi vodili ljubav uništila je i osetljive vrste biljaka.

Inače, Es Cavallet se i na internetu promoviše kao „idealno mesto da prošetate goli i nađete ljubavnika među dinama“

Kampanja protiv seksa na ovoj plaži aktuelna je već godinama, ali čini se da turisti ignorižu apele, pa nadležni razmišljaju da uvedu i kazne.

1 komentar
  1. Anonimni

    Zato je to omiljena destinacija Nataši Bekvalac.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike