Ove plaže su sasvim drugačije od drugih (video)

Oni koji sebi ne mogu da priušte i odu na sva ta divna mesta, mogu samo da ih gledaju, uzdišu i prepuste se mašti.

1. Skrivena plaža – ostrvo Marieta, Meksiko

Ova plaža je toliko jedinstvena i lepa da ostavlja bez daha. Ipak, kako je nastala baš i nije privlačno. Meksička vlada je to područje nekada koristila za testiranje bombi, a detonacije su srušile deo litice i formirale ovakvu plažu kakva je danas. Kupanje na njoj je zaista poseban doživljaj.

2. Svetlucava plaža – Maldivi

Za ovu plažu kažu da je kao noćno nebo prepuno zvezda. Kada padne mrak, voda postane toliko svetlucava da je teško odvojiti pogled s nje. Za to su zaslužni fitoplanktoni koji svetle kada su uznemireni. Upravo ta plaža je popularna destinacija za odlazak na medeni mesec jer je bajkovita i vrlo romantična.

3. Plaža s vrućom vodom – poluostrvo Koromandel, Novi Zeland

Tamo geotermalna izvorska podzemna voda stvara mehuriće nalik onima u đakuziju. Temperatura te vode je oko 60 stepena Celzijusovih, a posetioci iskopavaju male bazenčiće u pesku, pričekaju da se napune vodom i izležavaju se u njima.

4. Zelena plaža – Papakolea, Havaji

Na prvi pogled se može činiti kako je ova plaža prekrivena mahovinom, ali nije. Ta svetlo zelena boja dolazi od prirodnog peska koji je poprimio tu boju zbog obližnjeg vulkana. Ova plaža je jedna od četiri takve boje na svetu.

5. Pustinjska plaža –  Nacionalni park Lenkois Maranhenses, Brazil

Zanimljivo je što se ova plaža ne nalazi uz more, već usred pustinje. Radi se o predivnim lagunama prepunim belog peska. Najbolje vreme za putovanje na to odredište je od maja do septembra, kada je sve puno života, a mogu se videti i ribe. Nakon toga se lagune postupno isuše, a od februara ponovo počinju da se pune vodom, prenosi 24sata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.