U trendu

Ovo je grad u kome živi Nole (foto)

Kada se spomene Monako, pada nam na pamet glamur, luksuz, velelepne vile, bogatstvo, sjaj, kockarnice…a našem narodu je i asocijacija i svetski broj jedan u tenisu, Novak Đoković. Naime, Novak već par godina sa porodicom živi u prelepom gradu Monte Karlu.

Mala kneževina smeštena na francuskoj rivijeri smatra se najgušće naseljenom zemljom/gradom na svetu i zbog bezbrižnosti stanovnici Monaka imaju najduži životni vek. Oni u proseku žive 89,6 godina. Monako je poznat i po najvećoj koncentraciji milionera i milijardera na svetu koji sebi mogu da priušte najbolju zdravstvenu negu. Sa više od 300 sunčanih dana u toku godine, stanovnici Monaka uživaju u čarima mediteranskog života. Monako se nalazi blizu Južnih Alpa, pa se nakon samo jednog sata vožnje može doći do skijališta.

Monte Karlo je glavni grad kneževine Monako nadaleko poznat po kazinu i velikom bogatstvu. Ima ukupno oko 15 000 stanovnika i to ne samo u oblasti gde se nalazi Le Grand Casino, već uključuje i četvrti Sent Mišel, Sent Roman/Tenao i plažu Larvoto.

Foto: albacajado/Pixabay.com
Foto: albacajado/Pixabay.com

Monte Karlo je dom čuvene staze na kojoj se održava trka formule 1: Velika nagrada Monaka (Formula One Monaco Grand Prix) Trka Formule 1 u Monte Karlu je veoma uzbudljiva, staza duga 3,340 m sa 78 krugova sadrži mnoge krivine, se smatra najizazovnijom u svetu.

Novak je u Monte Karlu okružen kolegama, poznatim glumcima i muzičkim zvezdama. Njegova najbliža komšinica je teniserka Karolina Voznjacki, a često sretne i svoje kolege Marata Safina, Tomaša Berdiha, Viktoriju Azarennku, Miloša Raonića i druge. Njegov trener Boris Beker ima skupocenu vilu nedaleko od njega, a kada već spominjemo bivše teniske asove, u Monaku žive Goran Ivanišević, Bjern Borg, Petra Korda i Magnus Norman.

Foto: Hans/Pixabay.com
Foto: Hans/Pixabay.com

Novak živi u elitnom delu Monte Karla – Aveniji princeze Grejs Keli, koja važi za najskuplju ulicu na planeti. Navodno i Lepa Brena ima stan u Novakovoj zgradi.

Osim tenisera i teniserki, u Monte Karlu možete da sretnete i zvezde Formule 1. –  svetskog šampiona Luisa Hamiltona, Felipe Masu, Džensona Batona, Đankarla Fisikelu, Dejvida Kultarda i mnoge druge.

Foto: magdica/Pixabay.com
Foto: magdica/Pixabay.com

Novak je nedavno u ovom gradu otvorio i svoj prvi veganski restoran (osim njega, ima još jedan restoran „Novak“ u Beogradu).

https://www.youtube.com/watch?v=J15Wq-DbUrU

Nazvan „Eqvita“, u njemu je sve podređeno zdravoj ishrani, pa se spremaju jela koja ne sadrže gluten.

Uz nepostojanje poreza i potpunu bezbednost, Monte Karlo je postao raj na zemlji za sve ljude dubokog džepa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.