Kako naći jeftine letove do željene destinacije

Nije uvek jednostavno planirati svoje sledeće putovanje. Iako često čujemo da su putovanja najbolje uložen novac u sebe, prepreka na tom putu mogu biti troškovi. Međutim, ne brinite – postoje načini da ostvarite svoje putničke snove, a da time ne ispraznite svoj novčanik. Danas ćemo istražiti upravo taj način – pronalaženje jeftinih letova do željene destinacije.

Skrivena pretraga najboljih avio karata

Sigurno ste primetili da kada pretražujete letove, cene brzo rastu, kao i to da cene avio karata često variraju, čak iz dana u dan. Razlog takvoj pojavi leži u tome da avio kompanije koriste vaše pretrage kako bi pratili vaša interesovanja za letove i podstakli vas da što pre rezervišete kartu.

Iako ovo zvuči poznato, ne zaboravite: cene karata stvarno variraju u zavisnosti od sezone. Međutim, da biste postigli najbolje rezultate, svaki put imajte na umu da avio kompanije i cene karata, kao i smeštaja, pretražujete u „Incognito“ režimu. To je kao vaša tajna pretraživačka supermoć – ne pamti vašu pretragu i pomaže vam da pristupite tačnim informacijama bez traga.

Presedanja: Avantura u dva ili tri koraka

Iako možda nije najbolje rešenje za porodice koje planiraju putovanje s puno kofera, ova ideja može biti itekako zabavna ako se dobro osmisli. Dobre ponude cene karata mogu se pronaći ukoliko umesto direktnog leta odaberete dva ili više letova sa presedanjem. Na primer, moguće je pronaći interesantne ponude za avio karte Niša za letove koji omogućuju povoljan put do željenih evropskih destinacija. Može se desiti da ćete do finalne destinacije stići nešto kasnije, ali isto tako postoji mogućnost da ćete kupiti znatno jeftinije karte, posebno ukoliko pametno birate presedanja.

Da li ste razmišljali o putovanjima van sezone?

Putovanje van sezone može biti pravo otkriće za one koji traže priliku za uživanje u destinaciji bez velikog broja turista i visokih cena. Postoji velika šansa da ćete pronaći povoljnije karte za putovanje u periodu pre početka ili nakon završetka sezone, što će vam omogućiti jednako uživanje i prijatan odmor na vašoj željenoj destinaciji. Osim što ćete izbeći gužve ispred turističkih atrakcija, moći ćete da se opustite i istražite destinaciju u miru, upoznate lokalnu kulturu i iskusite autentičnost mesta. S obzirom na to da su tada niže cene avio karata, kao i smeštaja, imaćete nezaboravno iskustvo putovanja, a kući se nećete vratiti praznog novčanika.

Ako niste tip osobe koja voli samostalno organizovati putovanja, jedan od ključnih alata za takav vid organizovanja je eSky. Sa samo nekoliko klikova mišem, možete rezervisati kompletan paket – let i smeštaj. Osim što vam olakšava samu organizaciju putovanja, ovakav pristup vam pomaže da pronađete najpovoljnije ponude i uštedite vreme i trud pri traženju najboljih opcija.

Saveti eSky platforme za pronalaženje jeftinih avio karata

  1. Početak traženja ponuda nekoliko meseci pre planiranog putovanja predstavlja mudar korak. Iako „last minute“ – jeftini letovi postoje, često ćete uštedeti značajno više ako unapred rezervišete svoje karte. Avio kompanije su svesne da će putnici koji moraju putovati u određenom periodu platiti više, pa je rezervacija unapred pametan izbor. Kako biste pronašli promotivne cene za „last minute“ letove, koristite pretraživače letova sa opcijama za isticanje promotivnih ponuda.
  2. Avio karte obično budu skuplje vikendom, posebno nedeljom, jer tada najveći broj ljudi traži letove. Pretragu je najbolje obavljati tokom radne nedelje i, ako je moguće, rano ujutru.
  3. Fleksibilnost u vezi sa datumima putovanja može biti ključna. Ponekad se atraktivne promocije pojave samo dan nakon što ste prvobitno planirali putovanje. Pratite niskobudžetne avio kompanije poput Norwegian, Easy Jet, Eurowings, Ryanair, Wizz Air i NIKI, jer obično nude niže cene u poređenju s drugim kompanijama.

Kada se radi o putovanju – svaki korak, od rezervacije i pakovanja, pa do letenja, smeštaja i povratka, treba da bude ispunjen lakoćom i lepim uspomenama. Iako se povremeno može desiti da izgubite strpljenje ili živce tokom putovanja, važno je da vam ceo proces ostane u lepom sećanju. U tom procesu, eSky može da bude vaš pouzdan saputnik, pružajući vam podršku u planiranju i realizaciji putovanja. Za inspiraciju, možete pogledati sjajnu ponudu za let Beograd Pariz.

Želimo vam uspešno planiranje i srećnu potragu za jeftinim kartama!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.