Ako dobijete ovu poruku na WhatsApp, ni slučajno je ne otvarajte

Čudna poruka puna virusa danas se može pojaviti na ekranima mnogih korisnika WhatsAppa, popularne aplikacije za dopisivanje.

Ono što je uznemirujuće jeste to što je deo poruke tačan. Ali kakav je tačno sadržaj ove opasne poruke?

Prvi deo poruke je prevara – tvrdi da postoji video zapis koji se zove Martinelli, da će vam hakovati mobilni telefon ako ga otvorite kao i da nećete moći da ga popravite. Međutim, za sada nije pronađen nikakav Martinellijev video zapis.

U nastavku poruke stoji savet da ažurirate svoju verziju WhatsAppa u verziju nazvanu WhatsApp Gold. WhatsApp Gold navodno nudi najnovija poboljšanja, poput mogućnosti snimanja videochata, slanja 100 fotografija istovremeno i brisanja poruka nakon što ih pošaljete.

Korisnici moraju znati da postoji samo jedna verzija WhatsAppa, a to je upravo ona koju svi koristimo. Link koji vodi na stranicu za ažuriranje zapravo je pun virusa koji bi mogli da vam unište mobilni.

Iako korisnici još od 2016. godine prijavljuju probleme sa porukama vezane za posebno, ograničeno izdanje WhatsApp Golda, morate biti dodatno oprezni, prenosi Jutarnji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.