U trendu

Bogati ujak

Bez obzira na trenutnu krizu u Internet-poslovanju, odnosno činjenicu da se završio „zlatni period“ u kome su investitori davali „i šakom i kapom“ i ulagali u nove kompanije, preduzetnici se i dalje bore, smišljaju nove strategije i nove načine poslovanja. Kao i svuda, i na Internetu je važno biti originalan, biti prvi i, na taj način, uzeti svoje „parče kolača“.

Novoosnovana Internet-kompanija MyRichUncle.com („Moj bogati ujak“, u prevodu) će se baviti ulaganjima, ali ne u industriju ili proizvodnju, već u ljude. Tačnije, studente koji trebaju da pokriju troškove skupih studija u SAD, i kojima će dobro doći bilo kakav vid stipendije.

Pomenuta kompanija radi po principu nalaženja investitora (sponzora), novac daje studentima, i sa njima potpisuje ugovor u kome se precizira postotak zarade na koji kompanija ima pravo kada se njihov klijent zaposli. Otplaćivanje stipendije traje 10 do 15 godina, zavisno od visine ulaganja i ostvarenih primanja.

Na ovaj način „jadni“ Amerikanci, koji se za ovako nešto odluče, dobijaju još jednu glavobolju u životu: uz kredite za kuću i automobil, stizaće im i računi od Bogatog ujaka koji želi da postane još bogatiji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.