U trendu

Delphi Development seminari

Ukoliko želite i imate mogućnosti, a polje interesovanja vam zaokružuje i Delphi razvojno okruženje, možete posetiti međunarodne seminare koji se održavaju pod imenom „Delphi Development Seminars„. Ovi seminari su u stvari naslednici bivših „Borland Developer Days„, i održavaju se u organizaciji kompanije „Jensen Data Systems“. Reč je o seminarima koji se održavaju u dva termina i to na dva mesta:

  • London – 20. novembar – 24. novembar
  • Amsterdam – 27. novembar – 01. decembar

U sledećim redovima predstavićemo vam program seminara i dešavanja oko seminara

1. dan – Delphi Power Programming Tehniques – Ponedeljak: 9:00-17:00
Ovaj seminar će vas upoznati sa tehnikama i znanjima naprednog programiranja koji će biti potrebni svakom Delphi programeru. Tematski seminar će se baviti pisanjem DLL biblioteka, uvoz funkcija iz postojećih biblioteka (statički i dimamički) i korišćenje RTTI-ja. U ostale teme spadaju pisanje „višenitnih“ aplikacija, razumevanjem niti i njihove sinhronizacije i rad sa Windows API-jem.
2. dan – RAD Development and Componenet Creation – Utorak: 9:00-17:00
Naučite kako da kreirate sopstvene komponente radi povećanja produktivnosti i radi pojednostavljenja razvoja aplikacija. Kako i kada koristiti šablone za izradu komponenti, kreirati najbolji dizajn komponenti i kako kreirati osobine, metode i događaje vezane za određenu komponentu.
3. dan – Delphi 5 and COM– Sreda: 9:00-17:00
Ovaj seminar će vam omogućiti snažan i detaljan pogled na implementaciju COM mogućnosti u Delphi-ju. Na početku će biti reči o interfejsu, uključijući teoriju i praksu njihovog korišćenja. Naučićete kako da kreirate i COM servere i COM kontrolere. Sledeća tema su Active X komponente i primer njihovog korišćenja u web čitačima. Seminar završava diskusijom o dva specijalna sličaja COM aplikacija: MS Transaction Server i shell extenstions.
4. dan – Developing Internet Application with Delphi – Četvrtak: 9:00-17:00
Seminar počinje pregledom Internet i web-orijentisanih tehnologija, uključujući prikaz njihovih prednosti i mana. U nastavku biće predstavljen širok spektar web-alata koji dolaze uz Delphi za građenje Internet aplikacija. Predstaviće se specifične tehnologije izrade: web browser-a, browser-orijentisanih klijenata koristeći CGI i ISAPI servere, kreiranje MIDAS-orijentisanih klijenata koristeći Internet Express. Sledi priča o ulozi HTML-a, CSS-a i XML-a u aplikacijama. Takođe biće diskutovano o aktivnim stranama (Active Server Pages).
5. dan – Extreme Delphi: Tips, Triks and Tehniques – Petak: 9:00-17:00
Ekstremni Delphi će vam omogućiti pregled snažnih i korisnih programerskih alata i tehnologija. Teme se kreću od toga kako najbolje iskoristiti editore koda, preko tajni eksperata u debagovanju aplikacija, do pisanja čarobnjaka. Ovo je seminar koji će biti interesantan svakom Delphi programeru, naziv govori sve.

Svaki seminar uključuje detaljnu skriptu i CD koji sadrži sve navedene primere. Više informacija o ovim seminarima možete dobiti na adresi www.DelphiDevelopmentSeminars.com , a ovde možete izvršiti i prijavu na seminare.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.