Fejsbuk otvara novo sedište u Londonu

Američki gigant društvenih mreža Fejsbuk najavio je danas da će otvoriti novo sedište u Londonu 2017. godine i povećati za 50 odsto broj zaposlenih u Velikoj Britaniji, otvaranjem 500 radnih mesta, uprkos neizvesnostima vezanim za Bregzit.

Ova objava data na godišnjoj konferenciji britanske organizacije poslodavaca CBI, još je jedna dobra vest za Veliku Britaniju u poslednjih nedelju dana posle slične odluke koju je doneo internet gigant Gugl.

Nikola Mendelson, potpredsednica Fejsbuka za Evropu, je u saopštenju rekla da kompanija u svom novom sedištu u Londonu, koje će biti otvoreno do kraja iduće godine, planira da zaposli ukupno 1.500 ljudi.

“Velika Britanija je jedno od najboljih mesta za jednu tehnološku kompaniju i važan je deo istorije Fejsbuka”, rekla je ona i podsetila da je Fejsbuk došao u London 2007. sa tek nekoliko saradnika.

Fejsbuk je u saopštenju precizirao da će većina novih radnih mesta biti za visoko kvalifikovane inženjere, i podsetio da je u Londonu razvijena društvena mreža za firme “Vorkplejs” (Workplace) koja je lansirana u oktobru.

Kompanija je prisutna takodje na jugozapadu zemlje u Samersetu gde razvija i gradi bespilotne letilice na solarni pogon koje omogućuju izolovanim oblastima na svetu da se povežu na internet.

Gradonačelnik Londona Sadik Kan pozdravio je ovu najavu smatrajući da je to znak da britanska prestonica ostaje privlačna za tehnološke firme.

Gugl je pre nekoliko dana objavio da gradi veliku zgradu u centru Londona, koja bi mogla da primi i do 3.000 novozaposlenih.

(Beta)

Ostavite komentar