najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Gugl pokrenuo aplikaciju za komunikaciju

Kompanija Gugl (Google) pokrenula je novu aplikaciju za video razgovore pod nazivom „Duo“ koja bi trebalo da radi na operativnom sistemu Android i Eplovom (Apple) iOS-u

Duo bi trebalo da radi na Wi-Fi i mobilnim mrežama, da se automatski prebacuje medju različitim vrstama i brzinama konekcija kako bi prilagodjavala kvalitet video snimka.

Juče pokrenuta aplikacija koristi brojeve telefona a ne Guglove naloge i adrese, što olakšava pozive ljudi čiji se brojevi nalaze medju kontaktima. Za postojeću Guglovu aplikaciju za video pozive i poruke Hengauts (Hangouts) potrebni su Guglovi nalozi, zbog čega nije masovno korišćena.

Obične telefonske brojeve koriste Fejsbukov (Facebook) Votsap (WhatsApp) i Majkrosoftov (Microsoft) Skajp, kao i Eplov Fejstajm (FaceTime).

Gugl je zauzeo vodeću poziciju medju korisnicima imejlova kada je 2004. uveo Džimejl (Gmail), ali je u privlačenju nove generacije zaostajao kad je reč o novim aplikacijama za poruke, mada ima više njih – Hengauts, Mesendžer (Messenger) i Alo (Allo) koji tek treba da uvede. Sada ima i dva za video pozive – Duo i Hengauts.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike