U trendu

HTC Touch Pro2

Veliki brat modela HTC Touch Pro i njegova zamena, mobilni telefon HTC Touch Pro2, jeste napredni uređaj sa Windows Mobile operativnim sistemom, kliznom QWERTY tastaturom i ogromnim ekranom. HTC Touch Pro2 donosi dosta radikalnih izmena u dizajnu naspram prethodnog modela. Dosta je veći i teži od originalnog HTC Touch Pro-a, što se u potpunosti protivi njegovom konvencionalnom dizajnu, ali za sve to postoji dobar razlog.
Najveća je promena ekran. Sada ima 3,6 inča, 800×480 piksela, za razliku od mnogo manjeg ekrana koji je imao model HTC Touch Pro. Tastatura je takođe veća i ima dobar razmak između tastera. Još jedan neobičan dodatak je i kvalitetan speakerphone sistem, koji se zove Straight Talk. Reč je o tome da se HTC Touch Pro2 može koristiti za audio konferencije, sa svim kvalitetima punokrvnog telefona za konferencije. Iz nekog razloga, kameru od 5 megapiksela iz modela HTC Touch Diamond2 nisu preneli i u HTC Touch Pro2, pa tako ostajete zaglavljeni sa starom 3,2-megapikselnom. Samo je navigacioni taster pomeren kako bi stao veći ekran. Ispod ekrana se nalazi na dodir osetljivi "slajder", koji se koristi za zumiranje, iako vam s ovako velikim ekranom to stvarno neće biti potrebno.
TouchFLO interfejs je dodatno poboljšan na ovom modelu, pa ćete se zaista retko sretati sa standardnim Windows interfejsom, osim ako vam to zaista ne treba. Ovo je velik uređaj, skoro iste veličine kao i Nokia N90 Communicator. U stvari, HTC Touch Pro2 je jedan od retkih mobilnih telefona koji može da pobedi E90 kada govorimo o tastaturi i kvalitetu ekrana. Još neke stvarčice koje odlikuju HTC Touch Pro2 jesu GPS, multimedija plejer, FM radio, stereo Bluetooth, WiFi, dual-band HSDPA i HSUPA plus quad-band GSM. A interna RAM memorija ima korisnih 288 MB.
Audio izlaz ide preko ExtUSB porta, koji u HTC-u veoma vole – iz nekog neobjašnjivog razloga. Još jedna loša stvar je težina. HTC Touch Pro2 težak je 175 grama, dimenzije su mu 116 x 59 x 17 mm. Ali, pre nego što počnete da plačete zbog njegove ogromne mase, razmislite samo koliko toga je strpano u ovaj telefon – i sa svim tim još uvek je lakši od modela Nokia E90. Njegov ekran je apsolutno idealan za surfovanje Internetom, a zahvaljujući ogromnoj QWERTY tastaturi unošenje teksta je veoma jednostavno. U svakom slučaju, dobar i veoma kvalitetan telefon.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.