U trendu

Imate sve manje memorije na telefonu? Obrišite ove aplikacije

Skoro svi imamo barem po jednu nepotrebnu aplikaciju u telefonu, često i više njih. Ako nemate dovoljno mesta za neku novu koja će vam biti korisna, razmislite o brisanju ovih aplikacija.

QR skeneri

Ove aplikacije omogućavaju vam da skenirate QR kod, nakon čega vaš telefon otvara internet-stranicu koja je u njemu “zapisana”. Ovakve aplikacije su popularne jer je cilj da se sve radi “beskontaktno”.

Ipak, QR skeneri mogu biti posebno opasni jer se čine kao “obične aplikacije” koje ne rade ništa posebno, a često donesu virus u vaš uređaj. Uz sve to, većina današnjih telefona dolazi s unapred instaliranim QR skenerom pa proverite da se nije negde “skrio” i u tom slučaju obrišite onaj suvišni.

Aplikacije za skeniranje

Kao što je slučaj i kod prethodne stavke – većina telefona ima ugrađenu funkciju skeniranja dokumenata pa vam ove aplikacije nisu potrebne. Proverite podešavanja kamere svog uređaja kako biste pronašli skeniranje, a i Google Drive nudi istu opciju.

Facebook

Facebook aplikacija zauzima dosta mesta i može usporiti rad vašeg uređaja, a da vam zapravo i nije toliko potrebna kao što mislite. Ukoliko želite da proverite šta ima novo na Facebooku, svom nalogu vrlo lako možete pristupiti i iz internet pretraživača.

Baterijska lampa

Ove aplikacije su ranije bile jako popularne, ali danas većina telefona ima unapred ugrađenu “baterijsku lampu”, pa vam svaki dodatni program koji radi istu stvar, samo bespotrebno zauzima mesto, piše B92.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.