U trendu

Kina nastoji da komercijalizuje 6G tehnologiju oko 2030

Kina radi na komercijalizaciji 6G, nove generacije bežične tehnologije nakon 5G, oko 2030. godine, rekao je zvaničnik iz grupe za promociju 6G u Kini.

Očekuje se da će 6G standardi biti postavljeni 2025. godine, rekao je Vang Džićin, lider kineske grupe za promociju 6G i zamenik direktora Kineske akademije za informacione i komunikacione tehnologije, na državnoj centralnoj televiziji Kine (CCTV) 6. decembra, prenosi Sinhua.

Kinesko Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija (MIIT) objavilo je u utorak da je Kina dodelila 6GHz spektar za 5G i 6G sisteme.

Spektar od 6 GHz je jedini visokokvalitetni resurs sa velikim propusnim opsegom u srednjem opsegu, uzimajući u obzir njegovu pokrivenost i prednosti u kapacitetu, saopštilo je Ministarstvo, napominjući da je opseg od 6 GHz posebno pogodan za primenu 5G ili 6G sistema u budućnosti.

U narednim koracima, Ministarstvo će učvrstiti temelje za 6G primenu i olakšati međusektorsku saradnju kako bi se negovao snažan 6G ekosistem, a istovremeno će pokrenuti formulaciju globalno ujedinjenih 6G standarda, rekao je Džang Junming, zamenik ministra industrije i informacionih tehnologija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar